Naslovna Vijesti Kazna za poljupce

Kazna za poljupce

0

Turiste u Italiji mogla bi ovog leta da sačekaju neugodna iznenađenja. Mnogi italijanski gradovi uveli su niz kazni za razna „anti-društvena” ponašanja kao što su ljubljenje u kolima, hranjenje uličnih mačaka i pravljenje kula od peska na plaži.

Ukoliko se turisti u Italiji ljube u kolima, hrane ulične mačke i prave kule od peska, mogli bi biti veoma neprijatno iznenađeni, jer su neki od italijanskih gradova uveli kazne na ta „anti-društvena“ ponašanja. 

Naime, više od 150 zabrana koje se tiču „bezbednosti javnog prostora“ uvedeno je nakon što je vlada Silvija Berluskonija uredbom dala gradovima široka ovlašćenja u pogledu uređenja svojih područja.

Ako nameravate da letovanje provedete u Italiji, obratite pažnju. U mestu Viđevano pored Milana, kazna za sedenje na stepenicama ispred gradskog spomenika na centralnom trgu je 160 evra.

Romantični parovi koji budu uhvaćeni da se ljube u kolima u Eboliju kod Napulja, platiće globu od 500 evra!

U primorskom gradiću Eraklea, blizu Venecije, zabranjuje se pravljenje kula od peska na plažama, jer mogu da zatvore prolaz šetačima.

Za zapaljenu cigaretu na plaži u Oristanu, na Siciliji, kazna je 360 evra, a za nošenje bučne obuće, poput klompi, na Kapriju morate izdvojiti 50 evra.

Ako vas u Veneciji uhvate da hranite golubove, platićete 500 evra. U Bergamu će vas to koštati 330 evra, ali u Čezeni ponovo plaćate 500 evra ukoliko hranite mačke lutalice.

Italijanska štampa ovaj fenomen poredi sa Musolinijevim dobom kada je birokratija kontrolisala svaki vid društvene aktivnosti. Ostaje da se vidi šta će na sve to reći turisti.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version