Туристе у Италији могла би овог лета да сачекају неугодна изненађења. Mноги италијански градови увели су низ казни за разна „анти-друштвена” понашања као што су љубљење у колима, храњење уличних мачака и прављење кула од песка на плажи.

Уколико се туристи у Италији љубе у колима, хране уличне мачке и праве куле од песка, могли би бити веома непријатно изненађени, јер су неки од италијанских градова увели казне на та „анти-друштвена“ понашања. 

Наиме, више од 150 забрана које се тичу „безбедности јавног простора“ уведено је након што је влада Силвија Берлусконија уредбом дала градовима широка овлашћења у погледу уређења својих подручја.

Ако намеравате да летовање проведете у Италији, обратите пажњу. У месту Виђевано поред Милана, казна за седење на степеницама испред градског споменика на централном тргу је 160 евра.

Романтични парови који буду ухваћени да се љубе у колима у Еболију код Напуља, платиће глобу од 500 евра!

У приморском градићу Ераклеа, близу Венеције, забрањује се прављење кула од песка на плажама, јер могу да затворе пролаз шетачима.

За запаљену цигарету на плажи у Ористану, на Сицилији, казна је 360 евра, а за ношење бучне обуће, попут кломпи, на Каприју морате издвојити 50 евра.

Ако вас у Венецији ухвате да храните голубове, платићете 500 евра. У Бергаму ће вас то коштати 330 евра, али у Чезени поново плаћате 500 евра уколико храните мачке луталице.

Италијанска штампа овај феномен пореди са Мусолинијевим добом када је бирократија контролисала сваки вид друштвене активности. Остаје да се види шта ће на све то рећи туристи.

Ostavi poruku