Насловна Вијести Шешељ у Хагу до 2012. године?

Шешељ у Хагу до 2012. године?

0

Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану предсједника Српске радикалне странке Војислава Шешеља, изјавио је данас да у Хашком трибуналу има најава да би окончање првостепеног поступка против лидера радикала могло да се одгоди и до 2012. године.

„Иако је хашко веће најавило да у септембру предстоји разматрање досадашњих доказа тужилаштва, чиме се отвара и могућност доношења ослобађајуће пресуде, у Хашком трибуналу има најава да би окончање првостепеног поступка против Шешеља могло да се одложи и до 2012. године“, рекао је Красић новинарима у Београду.

Он је додао да се због тога води медијска кампања против Шешеља, чији је циљ да се лидеру радикала ускрати могућност квалитетне одбране и одгоди његов повратак у Србију.

„Шешељ и СРС покренуће кривичне поступке против свих који настоје да науде лидеру радикала и провешће их до краја“, рекао је Красић, истакавши да је Шешељ, који је већ осму годину у притворској јединици Хашког трибунала, под сталним надзором и да га је немогуће посјетити, а да то не буде снимљено од Управе притворске јединице.

Красић је оптужио бившег страначког колегу Александра Вучића, сада замјеника предсједника Српске напредне странке, да је Шешељу својевремено носио у Хаг транскрипте телефонских разговора између лидера напредњака Томислава Николића и предсједника Србије Бориса Тадића.

Претрес у Хашком трибуналу у предмету за ратне злочине против лидера радикала Војислава Шешеља биће настављен 6. и 7. јула саслушањем посљедњег свједока тужилаштва и суда. Шешељу се суди за злочине против човјечности и повреде ратних права и обичаја у Хрватској, Војводини и БиХ од 1991. до 1993. године.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version