Косовска полицијска служба (КПС) још није ухапсила починиоце бомбашког напада, који се догодио у насељу Бошњачка махала, у сјеверном делу Косовске Митровици, у којем је погинуо љекар Месуд Џековић, а рањено 11 особа.

Замјеник директора КПС-а Ергин Медић рекао је новинарима да полиција има оперативне информације о могућим осумњиченима за бомбашки напад и истрага се наставља.

„До сада је приведена једна особа, као потенцијални осумњичени, али је и она након информативног разговора пуштена кући. Имамо одређене оперативне информације о могућим осумњиченима, егзистирају одређена имена, али о томе не можемо да говоримо ради даље истраге“, рекао је Медић.

Он је додао да су саслушани неки свједоци и повријеђени у нападу, а мјесто догађаја је форензички обрађено, након чега је утврђено који тип експлозивне направе је коришћен у нападу.

Директор болнице у сјеверном дијелу Косовске Митровице Милан Јаковљевић рекао је да је здравствено стање повријеђених пацијената стабилно.

„Пацијенти нису животно угрожени. Налазе се на одељењу ортопедије где се лече. Сви имају исте повреде од гелера, али су захваћени различити делови тела“, објаснио је Јаковљевић, додавши да ће они за неколико дана бити пуштени на кућно лијечење.

Ситуација у Бошњачкој махали је данас мирна, али напета. Примјетно је појачано присуство припадника КПС-а.

Експлозија се догодила 3. јула око 10.00 часова током мирног протеста Срба због намјере привремених институција из Приштине да у насељу Бошњачка махала отворе Центар за цивилне услуге

Ostavi poruku