Kosovska policijska služba (KPS) još nije uhapsila počinioce bombaškog napada, koji se dogodio u naselju Bošnjačka mahala, u sjevernom delu Kosovske Mitrovici, u kojem je poginuo ljekar Mesud Džeković, a ranjeno 11 osoba.

Zamjenik direktora KPS-a Ergin Medić rekao je novinarima da policija ima operativne informacije o mogućim osumnjičenima za bombaški napad i istraga se nastavlja.

„Do sada je privedena jedna osoba, kao potencijalni osumnjičeni, ali je i ona nakon informativnog razgovora puštena kući. Imamo određene operativne informacije o mogućim osumnjičenima, egzistiraju određena imena, ali o tome ne možemo da govorimo radi dalje istrage“, rekao je Medić.

On je dodao da su saslušani neki svjedoci i povrijeđeni u napadu, a mjesto događaja je forenzički obrađeno, nakon čega je utvrđeno koji tip eksplozivne naprave je korišćen u napadu.

Direktor bolnice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice Milan Jakovljević rekao je da je zdravstveno stanje povrijeđenih pacijenata stabilno.

„Pacijenti nisu životno ugroženi. Nalaze se na odeljenju ortopedije gde se leče. Svi imaju iste povrede od gelera, ali su zahvaćeni različiti delovi tela“, objasnio je Jakovljević, dodavši da će oni za nekoliko dana biti pušteni na kućno liječenje.

Situacija u Bošnjačkoj mahali je danas mirna, ali napeta. Primjetno je pojačano prisustvo pripadnika KPS-a.

Eksplozija se dogodila 3. jula oko 10.00 časova tokom mirnog protesta Srba zbog namjere privremenih institucija iz Prištine da u naselju Bošnjačka mahala otvore Centar za civilne usluge

Ostavi poruku