„King Kong tri-de 360“ naziv je nove holivudske atrakcije koju je dizajnirao lično reditelj Piter Džekson. Vozić vas uvodi u „Univerzalov“ studio u kojem se nalazi najveća ikada napravljena tri-de projekciona instalacija sa fizičkim efektima, gde se odvija tri-de borba praistorijskih titana.

Kada je u junu 2008. godine u požaru uništena „Magila Gorila“, „King Kong“ atrakcija „Univerzal“ studija, ljudi iz jedne od najvećih holivudskih „fabrika snova“ su najavili da će vrlo brzo biti zamenjena „novim, atraktivnijim doživljajem za posetioce“.

I zaista, dve godine kasnije, tačnije prekjuče, za medije je otvoren „King Kong tri-de 360“, predstavljen kao „Najveći i najintenzivniji svetski tri-de doživljaj“.

U voziću za posetioce, doživećete sve što su obećali: vizuelno, zvučno, taktilno i „aromatično“ iskustvo.

„Posetiocima će biti date tri-de naočare pre nego što uđu u zamračeni studio tokom ture i biće transportovani – preko Surround Digital 3D projekcije – duboko u džunglu. Oni će preživeti bliski susret sa čoporom gladnih reptora, ali to nije ništa, onda se pojavljuju 11-metarski tiranosaurusi koji se spremaju da napadnu vozić…“, piše u najavi koju je pripremio studio.

„…Iznenada se pojavljuje osam metara visoka gorila – Kong lično! Vagoni sa gostima se cimaju i tresu usred titanske borbe kolosalnih praistorijskih neprijatelja – velikog majmuna i reptila mesoždera.“

„King Kong 360 tri-de“ doživljaj u interaktivnom tematskom parku nove generacije je dizajnirao Piter Džekson, reditelj nagrađivanog „Univerzalovog“ rimejka o kralju džungle iz 2005. godine.

Za javnost će biti otvoren za vikend, a prava navala posetilaca se očekuje u nedelju, 4. jula.

Ostavi poruku