Naslovna Vijesti Uhapšena 32 lica

Uhapšena 32 lica

0

U nastavku policijske akcije „Prud“ danas su uhapšena 32 lica koja se sumnjiče za trgovinu drogom, oružjem i eksplozivnim materijama, izjavila je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Šoja.

Po nalogu Okružnog suda Doboj oko 400 pripadnika MUP-a RS, policije Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta pretresli su noćas od 2.00 do 4.00 časa 40 lokacija koje koristi 29 lica.

„Slobode su lišena 32 lica koja će u toku dana biti kriminalistički obrađena i predata u nadležnost Okružnog tužilaštva Doboj. Pronađeno je i izuzeto više od dva kilograma opojne droge marihuane, dvije plantaže indijske konoplje, više digitalnih precizivnih vaga za mjerenje opojne droge, puščana municija, dugo naoružanje, ručne bombe, kao i 15.500 KM koje potiču od prodaje droge“, precizirala je Šoja.

Pretreseno je 27 lokacija na području Doboja, četiri lokacije na području Brčko distrikta, dvije u nadležnosti CJB Bijeljina i sedam lokacija na području MUP-a Tuzlanskog Kantona.

Šoja je rekla da je u akciji pod nazivom „Prud“, učestvovalo više od 400 policijskih službenika, kao i 120 službenih vozila, a aktivnosti je pratila i Misija evropske policije u BiH (EUPM).

„Ove aktivnosti izvršene su u okviru akcije `Prud` čije je pripremne radnje na identifikaciji takozvanog `mravljeg` (uličnog) rasturanja opojne droge, CJB Doboj, u koordinaciji sa Upravom kriminalističke policije MUP RS, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj, započeo još krajem 2009. godine“, pojasnila je Šoja.

U okviru akcije „Prud“, CJB Doboj juče je podnio izvještaje o izvršenom krivičnom djelu protiv 29 lica, a zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, dok su neki od njih počinili krivično djelo proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.

Ona je napomenula da je operativna akcija „Prud“ počela 18. februara, koju su direktno provodili pripadnici CJB Doboj sa policijskim službenicima policije Brčko distrikta, uz koordinaciju Uprave kriminalističke policije MUP RS, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version