Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović rekao je da će poslije terorističkog napada na policijsku stanicu u Bugojnu vehabijski pokret u BiH biti pod maksimalnom kontrolom i da nipošto neće dozvoliti da bilo ko u zemlji strada od ovog radikalnog islamskog pokreta.

Ahmetović kaže i da su do sada vehabije bile pod nadzorom domaćih službi, ali da je eksplozija u Bugojnu „upalila alarm“ u bezbjednosnim strukturama.

„Bezbjednosna situacija u BiH je zadovoljavajuća, iako građani, prije svega Bugojna, ali i cijele BiH opravdano strahuju“, rekao je Ahmetović u intervjuu za „Pres RS“.

On je naglasio da, za sada, nema informacija o eventualnim novim opasnostima, te da se mora raditi na unapređenju sistema bezbjednosti i povezivanju rasparčanih bezbjednosnih agencija.

„Prema informacijama koje imam, osoba koja je direktno odgovorna za napad u Bugojnu od ranije je poznata policiji i bila je dio kriminogenih struktura“, rekao je Ahmetović.

On je istakao da riječ je o čovjeku koji ima „podebeo“ dosije povezan sa vehabijama, te da bi istraga morala da utvrdi zašto se nije ranije reagovalo. /

U terorističkom napadu u nedjelju, 27. juna na Policijsku stanicu u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestoro ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajka Edina Hindić.

Ostavi poruku