Министар безбједности БиХ Садик Ахметовић рекао је да ће послије терористичког напада на полицијску станицу у Бугојну вехабијски покрет у БиХ бити под максималном контролом и да нипошто неће дозволити да било ко у земљи страда од овог радикалног исламског покрета.

Ахметовић каже и да су до сада вехабије биле под надзором домаћих служби, али да је експлозија у Бугојну „упалила аларм“ у безбједносним структурама.

„Безбједносна ситуација у БиХ је задовољавајућа, иако грађани, прије свега Бугојна, али и цијеле БиХ оправдано страхују“, рекао је Ахметовић у интервјуу за „Прес РС“.

Он је нагласио да, за сада, нема информација о евентуалним новим опасностима, те да се мора радити на унапређењу система безбједности и повезивању распарчаних безбједносних агенција.

„Према информацијама које имам, особа која је директно одговорна за напад у Бугојну од раније је позната полицији и била је дио криминогених структура“, рекао је Ахметовић.

Он је истакао да ријеч је о човјеку који има „подебео“ досије повезан са вехабијама, те да би истрага морала да утврди зашто се није раније реаговало. /

У терористичком нападу у недјељу, 27. јуна на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајка Едина Хиндић.

Ostavi poruku