Član Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK) iz Republike Srpske (RS) Vladimir Dokić smatra da supervizor za Brčko distrikt Rafi Gregorijan treba da prizna da je pogriješio što je nametnuo zakon koji obavezuje distrikt da električnu energiju uzima od Federacije BiH (FBiH) koja skuplja za 38 odsto nego u Srpskoj.

Komentarišući Gregorijanovu izjavu da će u distriktu od 1. jula pa u narednih šest mjeseci biti na snazi cijene struje koje važe u FBiH, Dokić je sinoć Srni rekao da Gregorijan krivca treba da traži u sebi, jer je on pogriješio.

„Gregorijan je u zabludi zbog toga što ne zna, ne shvata, ne može ili neće da razumije, da cijene po kojima će Brčko distrikt kupovati struju od proizvođača iz entiteta ne zavise od DERK-a. Cijene utvrđuju regulatorne komsije entiteta“, kaže Dokić.

Dokić je ocijenio da Gregorijan sada pokušava da se izvuče iz pozicije u koju se sam doveo.

„Gregorijan može da utvrđuje cijenu električne energije, ako će je plaćati iz svog džepa, ili iz nekog fonda kojim on raspolaže“, poručio je Dokić.

Supervizor za Brčko distrikt Rafi Gregorijan izjavio je da će u distriktu od 1. jula pa u narednih šest mjeseci biti na snazi cijene električne energije koje važe u Federaciji BiH.

Gregorijan je juče na konferenciji za novinare rekao da je na ovu odluku bio primoran, jer nije postignut dogovor o cijeni struje u Brčko distriktu, za šta je optužio Vladu Republike Srpske i člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz RS Vladimira Dokića.         On je napomenuo da očekuje krivičnu prijavu protiv Dokića.

Ostavi poruku