Члан Државне регулаторне комисије за електричну енергију (ДЕРК) из Републике Српске (РС) Владимир Докић сматра да супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан треба да призна да је погријешио што је наметнуо закон који обавезује дистрикт да електричну енергију узима од Федерације БиХ (ФБиХ) која скупља за 38 одсто него у Српској.

Коментаришући Грегоријанову изјаву да ће у дистрикту од 1. јула па у наредних шест мјесеци бити на снази цијене струје које важе у ФБиХ, Докић је синоћ Срни рекао да Грегоријан кривца треба да тражи у себи, јер је он погријешио.

„Грегоријан је у заблуди због тога што не зна, не схвата, не може или неће да разумије, да цијене по којима ће Брчко дистрикт куповати струју од произвођача из ентитета не зависе од ДЕРК-а. Цијене утврђују регулаторне комсије ентитета“, каже Докић.

Докић је оцијенио да Грегоријан сада покушава да се извуче из позиције у коју се сам довео.

„Грегоријан може да утврђује цијену електричне енергије, ако ће је плаћати из свог џепа, или из неког фонда којим он располаже“, поручио је Докић.

Супервизор за Брчко дистрикт Рафи Грегоријан изјавио је да ће у дистрикту од 1. јула па у наредних шест мјесеци бити на снази цијене електричне енергије које важе у Федерацији БиХ.

Грегоријан је јуче на конференцији за новинаре рекао да је на ову одлуку био приморан, јер није постигнут договор о цијени струје у Брчко дистрикту, за шта је оптужио Владу Републике Српске и члана Државне регулаторне комисије за електричну енергију из РС Владимира Докића.         Он је напоменуо да очекује кривичну пријаву против Докића.

Ostavi poruku