SHARE

Недавно ухапшени припадник земунског клана Милош Симовић, у писму које је из затвора послао Специјалном тужилаштву Србије, признао је да је требало да ликвидира лидера Српске напредне странке /СНС/ Томислава Николића.

“Политика” пише да је Симовић навео да је атентат на Николића наручио /лидер СРС/ Војислав Шешељ из хашке ћелије, а организатор атентата је, наводно, требало да буде криминалац Лука Бојовић.

Позивајући се на изворе блиске МУП-у Србије и Министарству правде, лист додаје да би истраживање политичке позадине убиства премијера Србије Зорана Ђинђића могло да буде онемогућено, јер непозната лица из Безбједносно-информативне агенције /БИА/ или из МУП-а Србије раде на томе да Симовић “не проговори”.

Непозната особа, за коју извори “Политике” тврде да је највјероватније из БИА, посјетила је Симовића у затвору “Забела” у недјељу, мимо затворске процедуре, без дозволе суда и без Симовићевог позива.

Директор БИА Саша Вукадиновић рекао је јуче пред скупштинским Одбором за безбједност да БИА има информације да је Томиславу Николићу угрожен живот због чега му је додијељено полицијско обезбјеђење.

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је истрагу поводом навода да је Војислав Шешељ из Хага наручио убиство лидера СНС-а Томислава Николића, сазнаје Б92.

Николић за Б92 каже да је обавијештен да је његово убиство наручио Шешељ, преко одбјеглог Луке Бојовића, а да је Тужилаштву те информације пренио Симовић који се налази у затвору у Забели.

Радикали одбацују све наводе да је Шешељ наручио Николићево убиство и најављују кривичну пријаву против дневног листа “Блиц” који је јуче објавио ову информацију.

“Блиц” данас пише да службе безбједности интензивно провјеравају информације о наређеном убиству, а први подаци указују на то да су ангажовани извршиоци већ имали спремљен план, обезбијеђену логистику и наоружање.

Тренутно се провјерава и на који начин је Шешељ пренио Луки Бојовићу наређење о убиству Николића, додаје лист.

Супруга лидера СРС-а Јадранка Шешељ оцијенила је да су “монструозне измишљотине” информације да је њен супруг Војислав наручио убиство Николића, као и да је она тај захтјев пренијела Луки Бојовићу.

“Луку Бојовића не познајем, никад га нисам видела. Верујем да га ни Војислав не познаје. О Бојовићу знам оно што сам прочитала у новинама, да је из криминалног миљеа и да је син Вука Бојовића. Згрожена сам и запрепаштена тиме шта све људи могу да измисле”, рекла је Јадранка Шешељ за “Прес”.

SHARE

Оставите одговор