Supervizor za Brčko distrikt Rafi Gregorijan izjavio je danas da će u distriktu od sutra pa u narednih šest mjeseci biti na snazi cijene električne energije koje važe u Federaciji BiH i najavio da će Arbitražnom tribunalu podnijeti žalbu protiv Vlade Republike Srpske za neispunjavanje obaveza neophodnih za okončanje arbitraže.

Gregorijan je na konferenciji za novinare rekao da je na ovu odluku bio primoran, jer nije postignut dogovor o cijeni struje u Brčko distriktu, za šta je optužio Vladu Republike Srpske i člana Državne regulatorne komisije za električnu energiju iz RS Vladimira Dokića.         On je napomenuo da očekuje krivičnu prijavu protiv Dokića.

On je rekao da će nove cijene struje biti veće nego one koje je naplaćivala Elektroprivreda Republike Sprske za šest odsto u prvih šest mjeseci ove godine.

Gregorijan je napomenuo da je i ta cijena struje koju je naplaćivala Elektroprivreda RS veća nego što je bila prošle godine, te da je Javno komunalno preduzeće /JKP/ `Brčko` apsorbovala tu razliku.

„JKP `Brčko` nije u mogućnosti da u narednih šest mjeseci pokrije razliku u cijeni zbog toga sam donio odluku da ta sredstva budu nadoknađena iz Fonda sukcesije bivše SFRJ koje pripadaju distriktu Brčko“, rekao je Gregorijan.

Odluka prakitično znači da će za građane Brčko distrikta od sutra struja poskupjeti za manje od sedam odsto u odnosu na sadašnju cijenu.         Za građane RS struja je poskupjela od 1. januara, ali ovo poskupljenje građani Brčkog nisu osjetili, jer je tu razliku apsorbovalo JKP `Brčko`.

Gregorijan je 23. juna najavio je da će iskoristiti svoja ovlaštenja i preduzeti konkretne mjere protiv pojedinih zvaničnika „odgovornih za blokiranje izdavanja licence“ distributeru Brčko distriktu u vezi sa nabavkom električne energije.

Ostavi poruku