Насловна Босна и Херцеговина Обавјештајци на вријеме упозорили полицију

Обавјештајци на вријеме упозорили полицију

0

ржавна обавјештајна служба на вријеме је упозорила полицијске агенције у БиХ на припрему терористичког напада у Бугојну, пренијели су шефови Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ (ОБА) члановима парламентарне Комисије за надзор над радом ове службе.

Први замјеник предсједавајућег ове комисије Божо Рајић рекао је да не зна зашто полиција није реаговала на упозорења о терористичком нападу, јер су обавјештајци у овом случају урадили свој дио посла, пишу сутрашње „Независне новине“.

Рајић сматра да очигледно постоје проблеми у функционисању система, јер је обавјештајна служба имала сазнања која је подијелила са другим агенцијама, а терористички напад се ипак догодио.

„Руководиоци обавјештајне агенције представили су нам информације које су на вријеме доставили свим полицијским и безбједносним агенцијама којима те информације по закону требају доставити. У информацијама које су им прослиједили наводе се подаци о особама које се доводе у везу с извршењем терористичког напада у Бугојну, забиљежена су њихова кретања, активности и све што је потребно да би се могло закључити да припремају одређене незаконите радње“, рекао је Рајић и додао да ОБА није имала надлежности да даље поступа.

У закључцима које је усвојила ова комисија наводи се да је „Заједничку комисију информисала ОБА БиХ о извјештајима који су достављени институцијама на даље поступање и који садрже најбитније информације о особама које су извршиле овај терористички чин“.

У терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну у недјељу, 27. јула, погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајка Едина Хиндић.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version