Лидер СНС потврдио за Интернет портал РТС-а да од данас о његовој безбедности брину надлежни државни органи. БИА има информације о могућем угрожавању безбедности Томислава Николића, изјавио директор БИА Саша Вукадиновић, најављујући детаљну проверу.

Заменик председника Српске напредне странке Александар Вучић рекао је данас да су надлежни државни органи, у петак поподне, доставили тој партији прва обавештења о могућем атентату на њеног лидера Томислава Николића на митингу у Крушевцу, истичући да је држава предузела све мере да то спречи.

Вучић је објаснио да је СНС, од државних органа, добио детаљно припремљену информацију о том случају и да о припреми атентата зна „значајно детаљнију причу, него што су српске службе доставиле једном медију“, али да, због договора са тим службама, неће ништа дати у јавност.

Директор Безбедносно-информативне агенције Саша Вукадиновић потврдио је да БИА има информацију да је угрожена безбедност Томислава Николића и да се ти наводи тренутно проверавају.

Заменик председника напредњака одбио је да коментарише тврдње да је атентат из притвора Хашког трибунала наручио председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

Вучић тврди да, после чланова Шешељеве породице, он најбоље познаје свог бившег лидера, али је није хтео да говори шта зна о Шешељевим везама са земунским кланом.

Напредњаци су ипак нагласили да су задовољни реакцијом Савета за националну безбедност, али и очекују да ће руководство партије успети да наговори Николића да прихвати озбиљније мере обезбеђења.

Према Вучићевим речима, на синоћњем митингу у Крушевцу било је много више припадника полиције по различитим местима, укључујући и снајперисте на крововима, „што обични људи нису могли да примете“.

Дневни лист Блиц објавио је данас да је Шешељ из притворске јединице у Хагу наредио Луки Бојовићу да ликвидира Томислава Николића, а радикали су најавили кривичну пријаву против тог листа.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Драган Тодоровић рекао је да су наводи у Блицу толико „бесмислени да не заслужују коментар“.

Иначе, радикали су упутили захтев директору БИА Саши Вукадиновићу и министру Ивици Дачићу да се „хитно изјасне“ о томе да ли су информације објављене у Блицу тачне и да ли их је тај лист добио од БИА и МУП-а.

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ поднеће приватну тужбу против аутора текста и главног и одговорног уредника листа Блиц за кривично дело клевете и тужбу за накнаду штете, према Закону о јавном информисању, против главног и одговорног уредника, аутора текста и листа Блиц, наводе радикали.

Ostavi poruku