Lider SNS potvrdio za Internet portal RTS-a da od danas o njegovoj bezbednosti brinu nadležni državni organi. BIA ima informacije o mogućem ugrožavanju bezbednosti Tomislava Nikolića, izjavio direktor BIA Saša Vukadinović, najavljujući detaljnu proveru.

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je danas da su nadležni državni organi, u petak popodne, dostavili toj partiji prva obaveštenja o mogućem atentatu na njenog lidera Tomislava Nikolića na mitingu u Kruševcu, ističući da je država preduzela sve mere da to spreči.

Vučić je objasnio da je SNS, od državnih organa, dobio detaljno pripremljenu informaciju o tom slučaju i da o pripremi atentata zna „značajno detaljniju priču, nego što su srpske službe dostavile jednom mediju“, ali da, zbog dogovora sa tim službama, neće ništa dati u javnost.

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Saša Vukadinović potvrdio je da BIA ima informaciju da je ugrožena bezbednost Tomislava Nikolića i da se ti navodi trenutno proveravaju.

Zamenik predsednika naprednjaka odbio je da komentariše tvrdnje da je atentat iz pritvora Haškog tribunala naručio predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Vučić tvrdi da, posle članova Šešeljeve porodice, on najbolje poznaje svog bivšeg lidera, ali je nije hteo da govori šta zna o Šešeljevim vezama sa zemunskim klanom.

Naprednjaci su ipak naglasili da su zadovoljni reakcijom Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i očekuju da će rukovodstvo partije uspeti da nagovori Nikolića da prihvati ozbiljnije mere obezbeđenja.

Prema Vučićevim rečima, na sinoćnjem mitingu u Kruševcu bilo je mnogo više pripadnika policije po različitim mestima, uključujući i snajperiste na krovovima, „što obični ljudi nisu mogli da primete“.

Dnevni list Blic objavio je danas da je Šešelj iz pritvorske jedinice u Hagu naredio Luki Bojoviću da likvidira Tomislava Nikolića, a radikali su najavili krivičnu prijavu protiv tog lista.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Dragan Todorović rekao je da su navodi u Blicu toliko „besmisleni da ne zaslužuju komentar“.

Inače, radikali su uputili zahtev direktoru BIA Saši Vukadinoviću i ministru Ivici Dačiću da se „hitno izjasne“ o tome da li su informacije objavljene u Blicu tačne i da li ih je taj list dobio od BIA i MUP-a.

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneće privatnu tužbu protiv autora teksta i glavnog i odgovornog urednika lista Blic za krivično delo klevete i tužbu za naknadu štete, prema Zakonu o javnom informisanju, protiv glavnog i odgovornog urednika, autora teksta i lista Blic, navode radikali.

Ostavi poruku