Високи представник у БиХ Валентин Инцко оцијенио је данас да експлозија у Бугојну представља терористички акт, не само на Бугојно, већ и на правну државу БиХ и цивилизацијске тековине, а то нико не може да толерише.

„Драго ми је да су органи власти и полиција већ урадили свој посао, а Тужилаштво БиХ и правосуђе треба да учине све остало“, рекао је Инцко који је данас у Бугојну посјетио породицу полицајца Тарика Љубушкића, погинулог прије два дана у терористичком нападу на полицијску станицу у Бугојну.

Он је изразио саучешће родитељима погинулог полицајца и рекао да му је жао што, због обавеза у Сарајеву, није у могућности да присуствује сахрани Тарика Љубушкића.

„Данас су наша осјећања са Тариком и његовом дјецом. То је данас у првом плану“, нагласио је Инцко.

Супруга Тарика Љубушкића запослена је као полицијска службеница, а имају десетогодишњег сина и петогодишњу кћерку.

Високи представник данас је у Бугојну посјетио и породицу полицајке Едине Хиндић за чији живот се још боре љекари Клиничког центра у Сарајеву.

Инцко је обишао и мјесто терористичког напада, а кратко је разговарао и са повријеђеним полицајцем Санелом Хоџићем који се опоравља бугојанском Дому здравља.

У недјељу, 27. јуна, у терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајака Едина Хиндић.

Leave a Reply