Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je danas da eksplozija u Bugojnu predstavlja teroristički akt, ne samo na Bugojno, već i na pravnu državu BiH i civilizacijske tekovine, a to niko ne može da toleriše.

„Drago mi je da su organi vlasti i policija već uradili svoj posao, a Tužilaštvo BiH i pravosuđe treba da učine sve ostalo“, rekao je Incko koji je danas u Bugojnu posjetio porodicu policajca Tarika Ljubuškića, poginulog prije dva dana u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Bugojnu.

On je izrazio saučešće roditeljima poginulog policajca i rekao da mu je žao što, zbog obaveza u Sarajevu, nije u mogućnosti da prisustvuje sahrani Tarika Ljubuškića.

„Danas su naša osjećanja sa Tarikom i njegovom djecom. To je danas u prvom planu“, naglasio je Incko.

Supruga Tarika Ljubuškića zaposlena je kao policijska službenica, a imaju desetogodišnjeg sina i petogodišnju kćerku.

Visoki predstavnik danas je u Bugojnu posjetio i porodicu policajke Edine Hindić za čiji život se još bore ljekari Kliničkog centra u Sarajevu.

Incko je obišao i mjesto terorističkog napada, a kratko je razgovarao i sa povrijeđenim policajcem Sanelom Hodžićem koji se oporavlja bugojanskom Domu zdravlja.

U nedjelju, 27. juna, u terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestoro ljudi je povrijeđeno, od kojih teško policajaka Edina Hindić.

Ostavi poruku