Naslovna Vijesti Kraj Harija Potera

Kraj Harija Potera

0

Bajka je definitivno završena! Filmska kuća „Vorner bros“ objavila je trejler za poslednja dva nastavka filma o čuvenom dečaku čarobnjaku Hariju Poteru.

 Naime, sedma knjiga od Hariju Poteru ekranizovana je u dva dela, prvi u bioskope stiže u novembru ove, a drugi u julu iduće godine! Oba se zovu „Hari Poter i relikvije smrti“. Kako su najavili producenti, poslednji nastavci biće najmračniji dosad i Hari će pred sobom imati nerešive izazove.
„Svi su bili vrlo potreseni. Bilo je veoma, veoma tužno“, ispričao je Danijel Radklif (23), glavni glumac, i dodao: „Svi smo mnogo plakali“, dodao je Radklif za magazin „Pipl“.
Glumac koji je igrao Harija Potera je rekao i da ga je uloga mladog čarobnjaka, koga je prvi put glumio 2001. godine u filmu „Hari Poter i kamen mudrosti“, suštinski promenila.

„Sve što ima veze sa tim filmovima usko je povezano sa mojim životom“. Film počinje tako što Red feniksa želi da Harija preseli na bezbedno mesto jer mu preti smrt od sledbenike lorda Voldermora. Glava Harija Potera ucenjena je na 2.000 galeona, tako da je mladi čarobnjak preko noći od slavne ličnosti postao progonjen i prinuđen da se krije kako bi spasao goli život.
Posle mnogo akcije sa strmoglavim poterama na metlama i presudnim borbama ispred ruševina zamka, priča se završava novim životom i novim početkom.

Milijarde od zarade

Saga o Hariju poteru spada u najuspešniji filmski serijal sa zaradom od 5,4 milijarde dolara. Od ovog filma obogatili su se svi, počevši od autorke Džoane K. Roling, preko producenata, glumaca, čitave britanske filmske industrije, do knjižara, štamparija, prodavnica igračaka i industrije video-igrica.
Knjige o Hariju Poteru prodate su u više od 300 miliona primeraka širom sveta, a poslednja knjiga, koja ima 580 stranica, biće štampana u 12 miliona primeraka samo za tržište SAD.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version