Бајка је дефинитивно завршена! Филмска кућа „Ворнер брос“ објавила је трејлер за последња два наставка филма о чувеном дечаку чаробњаку Харију Потеру.

 Наиме, седма књига од Харију Потеру екранизована је у два дела, први у биоскопе стиже у новембру ове, а други у јулу идуће године! Оба се зову „Хари Потер и реликвије смрти“. Како су најавили продуценти, последњи наставци биће најмрачнији досад и Хари ће пред собом имати нерешиве изазове.
„Сви су били врло потресени. Било је веома, веома тужно“, испричао је Данијел Радклиф (23), главни глумац, и додао: „Сви смо много плакали“, додао је Радклиф за магазин „Пипл“.
Глумац који је играо Харија Потера је рекао и да га је улога младог чаробњака, кога је први пут глумио 2001. године у филму „Хари Потер и камен мудрости“, суштински променила.

„Све што има везе са тим филмовима уско је повезано са мојим животом“. Филм почиње тако што Ред феникса жели да Харија пресели на безбедно место јер му прети смрт од следбенике лорда Волдермора. Глава Харија Потера уцењена је на 2.000 галеона, тако да је млади чаробњак преко ноћи од славне личности постао прогоњен и принуђен да се крије како би спасао голи живот.
После много акције са стрмоглавим потерама на метлама и пресудним борбама испред рушевина замка, прича се завршава новим животом и новим почетком.

Милијарде од зараде

Сага о Харију потеру спада у најуспешнији филмски серијал са зарадом од 5,4 милијарде долара. Од овог филма обогатили су се сви, почевши од ауторке Џоане К. Ролинг, преко продуцената, глумаца, читаве британске филмске индустрије, до књижара, штампарија, продавница играчака и индустрије видео-игрица.
Књиге о Харију Потеру продате су у више од 300 милиона примерака широм света, а последња књига, која има 580 страница, биће штампана у 12 милиона примерака само за тржиште САД.

Leave a Reply