U protekloj godini najuspešnijim Afroamerikancima i pripadnicima drugih manjina u SAD, sinoć su u Los Anđelesu dodeljene muzičke nagrade BET.

Ališa Kiz, Lejdi Gaga, Bijonse, Prins i Džon Ledžend samo su neka od poznatih imena iz sveta muzike kojima su uručene su nagrade BET na ceremoniji održanoj u nedelju uveče u Los Anđelesu.

Ališa Kiz je nagrađena u dve kategorije – najbolja ritam i bluz pevačica i najbolja saradnja u pesmi „Empire State of Mind“ koju je snimila sa Džej-Zijem.

Za najbolji muzički video proglašen je spot za pesmu „Video Phone“ u kojem se pojavljuju Lejdi Gaga i Bijonse. Pesma „Video Phone“ potiče s albuma „I Am … Sasha Fierce“ koji je Bijonse izdala 2008.

Rijana i Jang Džizi dobili su nagradu publike za zajedničku pesmu „Hard“.

Za najbolju hip-hop pevačicu proglašena je Niki Minadž, dok je Trej Songz dobio nagradu BET za najboljeg ritam i bluz pevača.

Nagrada za životno delo dodeljena je Prinsu, dok je Džonu Ledžendu pripala nagrada za humanitarni rad.

Engleski reper Dizi Raskal izabran je za najboljeg stranog muzičara.

Dodelu, koju je vodila pevačica i glumica Kvin Latifa, obeležio je dirljivi omaž Krisa Brauna pokojnom „kralju popa“ Majklu Džeksonu.

Braun se kasnije vratio na binu kako bi primio nagradu koju mu je dodelila Internet kompanija AOL.

Inače, američke nagrade BET (Black Entertainment Television), osnovane 2001. godine, dodeljuju se svake godine u oblasti muzike, sporta, filma i drugih oblasti zabave. Dobitnike – Afroamerikance i pripadnike drugih manjina – biraju članovi BET akademije koju čine profesionalci, novinari i obožavaoci.

Ostavi poruku