Насловна Вијести Забрињава изостанак офанзивнијег дјеловања

Забрињава изостанак офанзивнијег дјеловања

0

Министар унутрашњих послова Републике Српске /РС/ Станислав Чађо изјавио је да МУП РС има одговарајуће активности у борби против терористичких пријетњи, али да недостаје интензивнија и отворенија размјена података међу свим надлежним безбједносним агенцијама.

„Оно што мене забрињава јесте изостанак офанзивнијег дјеловања безбједносних агенција према оваквим појавама“, рекао је Чађо Срни, реагујући на јучерашњи терористички напад у Бугојну.

Он је додао да никог нормалног не умирује чињеница да се то није десило на територији РС.

„Све је ово повезан простор, не само унутар земље, већ и регионално и прије таквих догађаја безбједносне агенције треба да имају снажну и добру сарадњу на спречавању тих дјела“, рекао је Чађо.

Он је подсјетио да је МУП РС као један од приоритета још прије четири године одредио борбу против терористичких пријетњи.

„Указивали смо читав низ година на правилно разумијевање овог проблема, а то је да нема наших и њихових терориста. Терористи су терористи и против њих све безбједносне агенција и појединачно и заједнички треба да дјелују“, нагласио је Чађо.

Осим МУП-а РС, надлежне безбједносне агенције у БиХ су СИПА, Гранична полиција БиХ, министарства одбране и безбједности БиХ, ОБА и МУП-ови Федерације БиХ и кантона у ФБиХ и полиција Брчко дистрикт.

У терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајац Едина Хиндић.

Полиција је ухапсила Нермина Авдибашића и Аднана Харачића званог Маца који се доводе у везу са бомбашким нападом, а још се трага за одбјеглим Насером Палисламовићем. Приведени су и Џемал Тојагић из Доњег Вакуфа и Харис Чаушевић, звани Окс, који је признао да је активирао експлозивну направу код Полицијске станице у Бугојну.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version