Насловна Босна и Херцеговина Забранити вехабијски покрет

Забранити вехабијски покрет

0

Невладина организација „Кроација либертас“ затражила је данас забрану дјеловања вехабија у БиХ, оптужујући их да су одговорни за терористички напад у Бугојну.  Вехабије у БиХ располажу паравојском од око 200 000 чланова, имају око 50 тона лаког и тешког скривеног наоружања, модерну опрему за шпијунажу, наводи се у саопштењу ове невладине организације.

Оптужујући бошњачке политичке кругове да стоје иза вехабијског покрета у БиХ, „Кроација либертас“ тврди да вехабије у БиХ имају јаке лобистичке кругове, чак и у страним амбасадама, који их штите до те мјере да се не налазе на америчкој „црној листи“ лица и организација повезаних са тероризмом.

„Циљ вехабијског покрета јесте ослобађање БиХ од њених непријатеља – Хрвата и Срба терористичким нападима које можемо очекивати у новим таласима, јер је очито да има још оваквих ћелија у БиХ“, наводи се у саопштењу.

У јучерашњем терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко полицајац Едина Хиндић.

Полиција је ухапсила Нермина Авдибашића и Аднана Харачића званог Маца који се доводе у везу са бомбашким нападом, а још се трага за одбјеглим Насером Палисламовићем, сазнаје Срна из полицијских извора. Осим Авдибашића и Харачића приведени су и Џемал Тојагић из Доњег Вакуфа и Харис Чаушевић, звани Окс, који је признао да је активирао експлозивну направу код Полицијске станице у Бугојну.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version