Naslovna Vijesti Usvajanje zakona o državnoj imovini nije provokacija

Usvajanje zakona o državnoj imovini nije provokacija

5

Predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović rekao je danas da nije provokacija usvajanje zakona o državnoj imovini, dodajući da će Srpska dati svu imovinu koja bude potrebna Oružanim snagama BiH.

Kuzmanović je rekao da se usvajanjem zakona o državnoj imovini žele ostvariti vlastita prava.

„Imamo pravo na imovinu i ponašaćemo se onako kako zahtijevaju zakon i ustav, a to znači da je to imovina RS“, rekao je novinarima Kuzmanović.

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je juče Srni da će zakon o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske, a pod zabranom je raspolaganja, biti usvojen u Narodnoj skupštini RS.

„Prije nekoliko mjeseci smo najavili da, ukoliko za 60 dana ne bude riješeno pitanje statusa državne imovine, RS neće dozvoliti da bude zarobljenik, odnosno da se njena imovina zarobi na taj način“, rekao je Dodik.

Vlada RS utvrdila je Nacrt zakona o statusu državne imovine, koja se nalazi na teritoriji Srpske, a pod zabranom je raspolaganja, koji predviđa da se imovina na teritoriji RS smatra njenim vlasništvom.

Ovaj zakon predviđa da se imovina koja se nalazi na teritoriji RS smatra vlasništvom Srpske i otvara mogućnost da Vlada RS sporazumom sa Savjetom ministara BiH da na korištenje bez naknade imovinu Srpske institucijama BiH, radi obavljanja poslova iz nadležnosti tih institucija.

Zakon ne tretira imovinu koja se nalazi van granica BiH.

Direktor komunikacija Kancelarije visokog predstavnika (OHR) Oleg Milišić rekao je 25. juna da je usvajanje Nacrta zakona o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji Srpske, a pod zabranom je raspolaganja „smišljena provokacija Vlade RS sa namjerom podizanja političkih tenzija u predizbornom periodu“.

5 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version