SHARE

Какве везе аутомобил “Рено меган” има са промоцијом рекламног веб сајта хрватске фирме “Хај концепт”. Нема никакве, што су нам и потврдили у овој загребачкој фирми, јер никада нису успоставили пословну сарадњу са предузећем “СМС медија” из Бањалуке, који путем наградне игре “Срећа куца на ваша врата” промовише њихов веб портал.

“Срећа куца на ваша врата” – назив је најновије СМС наградне игре у Републици Српској (РС) у коју је лако ући, али треба много упорности да се из ње изађе.

Наиме, почетком јуна у поштанским сандучићима грађана широм РС нашли су се пропагандни леци са сликом премије ове наградне игре – новим аутомобилом “Рено меган”. Да би се пријавили потребно је послати слово А на број 0651399 и у бубњу сте за премију. Али, оно што је написано веома ситним словима на позадини овог летка јесте да тиме аутоматски постајете члан СМС фан клуба, који ће бити активан и након извлачења награде 1. августа.

То значи да ће вам мјесечно они послати четири шаљиве поруке, који ће вам сваки наплатити по 1 КМ. Тешко да ће се неко насмијати када покуша да се одјави из СМС фан клуба према упутству које је наведено на летку. Потребно је, наиме, на исти број као и за пријаву, 0651399 послати поруку “стоп А”, али када то покушате нећете успјети, јер са вашег телефона нећете моћи послати одјавну поруку.

Потом слиједи звање м:тел-овог кол сервиса чији оператери кажу да они не могу одјавити кориснике из СМС фан клуба јер је, случајно или не, ријеч о викенду а њихови шефови тада не раде. Потврдили су и да су примили огроман број сличних позива и да су се неки од грађана успјели одјавити, али остаје питање колико је оних који немају ту срећу?

Тек радним даном након четири-пет позива у кол центру дали су упутство да је потребно избрисати све поруке у телефону па онда порука о одјави може отићи до “СМС медија” и успјешно ћете се одјавити из СМС фан клуба.

На летку је наведен и број ауто-куће “Унионауто”, који су потврдили да немају никакве везе са организовањем наградне игре, него су генерални спонзори, односно обезбјеђују премију – нови “Рено меган”. И заиста на њиховој интернет страници ни ријечи о овој наградној игри.

На интернет страници “СМС медија”, организатора игре, наведена је само њихова и-мејл адреса, али не и број телефона. И ту је саопштен један веома интересантан податак – наградна игра је организована с циљем промоције хрватског веб сајта “www.miofun.org”, односно предузећа “Хај концепт” чије је сједиште у Загребу и бави се блутут маркетингом, што је наведено као члан 1 правила ове наградне игре.

“Предузеће ’СМС-медија’ ДОО, Пут српских бранилаца број 116, Бањалука, ИД број 71-01-0065-10, организује наградну игру `Срећа куца на ваша врата` за све грађане РС ради промовисања веб портала за продају мобилних садржаја www.miofun.org”, наведено је на сајту организатора.

Ако се већ промовишу ови садржаји, зашто се онда на промотивном летку ни на једном мјесту не спомиње загребачко предузеће “Хај концепт” и какве везе аутомобил “Рено меган” има са промоцијом рекламног веб сајта.

У овом загребачком предузећу директор “Хај концепта” Иван Хлушићка Срни је потврдио да они уопште немају успостављену пословну сарадњу са бањалучком фирмом “СМС медија”, односно појаснио да је неких преговора о сарадњи раније било, али ништа на крају није договорено. Он је појасио да је неко направио веб страницу www.miofun.org која води до њиховог сајта www.hikoncept.hr, али без званичног одобрења.

Портпарол Управе за игре на срећу Републике Српске Данијела Ковачевић потврдила је Срни да је одобрење за организовање ове наградне игре издато предузећу “СМС медија” 16. априла након што је утврђено да подносилац захтјева испуњава све законом предвиђене услове.

“Управа није надлежна да контролише рад организатора наградних игара, односно оцјењује усклађеност њихове дјелатности са позитивним законским прописима, већ у овом случају може само да провјерава да ли се наградна игра одржава у складу са одобреним и објављеним правилима”, каже Ковачевићева.

Она каже да Републичка управа за игре на срећу није надлежна за проблеме са одјављивањем из СМС фан клуба, него само за реализацију наградне игре.

Остаје питање колико је грађана РС који нису имали довољно стрпљења и времена и помирили су се са тим да им се узимају по четири КМ мјесечно, за не баш смијешне вицеве. Појединачно ово је мала свота због које није могуће тужити предузеће “СМС медија”, уколико се осјећате превареним, али узме ли се у обзир велики број грађана који ће се помирити са овим узимањем новца долази се до хиљада марака чистог прихода за ово предузеће.

SHARE

Оставите одговор