Naslovna Vijesti Privedeni vartepolisti zbog pokušaja silovanja

Privedeni vartepolisti zbog pokušaja silovanja

0

Za pokušaj silovanja mlade Engleskinje osumnjičeno je pet kadeta zagrebačkog Vaterpolo kluba „Mladost“ uzrasta od 17 do 19 godina, koji su jutros privedeni istražnom sudiji Županijskog suda u Splitu.

Ljekar u splitskom Kliničko-bolničkom centru utvrdio je da djevojka ima ogrebane ruke i noge sa unutrašnje strane bedara, ali da nije bilo seksualnog odnosa – prenijeli su hrvatski mediji.

Odbrana vaterpolista poprilično je optimistička u nastavku postupka i podsjeća na prošlogodišnji slučaj silovanja 19-godišnje Norvežanke na Hvaru, kada se ispostavilo da je riječ o izmišljotini.

Hvarskoj policiji juče je 21-godišnja engleska turistkinja prijavila silovanje svoje prijateljice, državljanke Velike Britanije.

Cijela priča u vezi sa silovanjem počela je juče između dva i tri časa ujutro, kada je Hvaranka N. M. prijavila policiji da ženska osoba blizu njezine kuće na engleskom jeziku doziva upomoć. Prvi pregled je pokazao kako je 18-godišnja Engleskinja ozlijeđena po nogama te je zbog sumnje da je silovana prevezena u splitski KBC, gdje su joj izmjerili 1,75 promila alkohola u krvi.

Vaterpolisti kažu da je strana turistkinja prvi kontakt sa počiniocima ostvarila u popularnom noćnom klubu „Carpe Diem“. Policija je potom, nakon prve dojave blizu mjesta gdje je pronađena Engleskinja, legitimisala nekoliko mladića i trag ih je odveo u hotel „Arkada“ do kadeta Vaterpolo kluba „Mladost“ iz Zagreba, koji su na pripremama u Starom Gradu.

Vaterpolisti tvrde kako je jedan od njih, 17-godišnjak, upoznao djevojku u noćnom klubu, nakon čega su zajedno krenuli prema predjelu Burak i Vili „Marta“. Do problema je došlo kada je mlada Britanka spazila još četvoricu vaterpolista, koji su krenuli za njima, pa se uplašila i pokušala pobjeći.

Petorka tvrdi da silovanja nije bilo, nego je Engleskinja pokušala preskočiti zid visok dva metra, od čega su je oni odgovarali. Povlačili su je za noge pa je pala. Ipak, uspjela im je nekako pobjeći.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version