За покушај силовања младе Енглескиње осумњичено је пет кадета загребачког Ватерполо клуба „Младост“ узраста од 17 до 19 година, који су јутрос приведени истражном судији Жупанијског суда у Сплиту.

Љекар у сплитском Клиничко-болничком центру утврдио је да дјевојка има огребане руке и ноге са унутрашње стране бедара, али да није било сексуалног односа – пренијели су хрватски медији.

Одбрана ватерполиста поприлично је оптимистичка у наставку поступка и подсјећа на прошлогодишњи случај силовања 19-годишње Норвежанке на Хвару, када се испоставило да је ријеч о измишљотини.

Хварској полицији јуче је 21-годишња енглеска туристкиња пријавила силовање своје пријатељице, држављанке Велике Британије.

Цијела прича у вези са силовањем почела је јуче између два и три часа ујутро, када је Хваранка Н. М. пријавила полицији да женска особа близу њезине куће на енглеском језику дозива упомоћ. Први преглед је показао како је 18-годишња Енглескиња озлијеђена по ногама те је због сумње да је силована превезена у сплитски КБЦ, гдје су јој измјерили 1,75 промила алкохола у крви.

Ватерполисти кажу да је страна туристкиња први контакт са починиоцима остварила у популарном ноћном клубу „Carpe Diem“. Полиција је потом, након прве дојаве близу мјеста гдје је пронађена Енглескиња, легитимисала неколико младића и траг их је одвео у хотел „Аркада“ до кадета Ватерполо клуба „Младост“ из Загреба, који су на припремама у Старом Граду.

Ватерполисти тврде како је један од њих, 17-годишњак, упознао дјевојку у ноћном клубу, након чега су заједно кренули према предјелу Бурак и Вили „Марта“. До проблема је дошло када је млада Британка спазила још четворицу ватерполиста, који су кренули за њима, па се уплашила и покушала побјећи.

Петорка тврди да силовања није било, него је Енглескиња покушала прескочити зид висок два метра, од чега су је они одговарали. Повлачили су је за ноге па је пала. Ипак, успјела им је некако побјећи.

Ostavi poruku