Kolona motociklista kamenovana je danas u južnoj Mitrovici, prilikom povratka sa Gazimestana, gdje je služen parastos povodom Vidovdana.  Kako javljaju beogradski mediji, četvorica motociklista su povrijeđena, u dva odvojena incidenta.

Južni dio Kosovske Mitrovice nastanjen je isključivo albanskim življem, a predstavnici Kosovske policijske službe su potvrdili da se ovaj incident dogodio.

Komandir sjeverne policijske stanice Milija Milošević izjavio je, pozivajući se na bajkere koji su bili u koloni, da su četvorica motociklista povrijeđena, od kojih je jedan zatražio pomoć u mitrovačkoj bolnici.

„Dva odvojena incidenta su se dogodila u južnom dijelu Mitrovice prilikom odlaska i povratka sa Gazimestana. Tom prilikom jedno lice je zadobilo povrede vilice i nalazi se u mitrovačkoj bolnici“, rekao je Milošević.

I predsjednik „Harli Dejvidson“ kluba Srbije Milić Radević potvrdio je da su povrijeđena četvorica bajkera i ocijenio da je ovaj incident jasan pokazatelj da je „Kosovo bezbedno neuređen prostor“.

Protekla dva dana u Kosovskoj Mitrovici boravilo je oko 1 500 bajkera u okviru 4. Bajk rok misije, koja je imala međunarodni karakter i u kojoj su, pored motociklista iz Srbije, učestvovali i motociklisti iz Francuske, Austrije, Australije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske.

Oni su danas posjetili Gazimestan gdje je održana centralna proslava Vidovdana na Kosovu i Metohiji, a oko 15.00 časova su iz Kosovske Mitrovice krenuli put administrativnog prelaza Jarinje ka centralnoj Srbiji.

Ostavi poruku