Колона мотоциклиста каменована је данас у јужној Митровици, приликом повратка са Газиместана, гдје је служен парастос поводом Видовдана.  Како јављају београдски медији, четворица мотоциклиста су повријеђена, у два одвојена инцидента.

Јужни дио Косовске Митровице настањен је искључиво албанским живљем, а представници Косовске полицијске службе су потврдили да се овај инцидент догодио.

Командир сјеверне полицијске станице Милија Милошевић изјавио је, позивајући се на бајкере који су били у колони, да су четворица мотоциклиста повријеђена, од којих је један затражио помоћ у митровачкој болници.

„Два одвојена инцидента су се догодила у јужном дијелу Митровице приликом одласка и повратка са Газиместана. Том приликом једно лице је задобило повреде вилице и налази се у митровачкој болници“, рекао је Милошевић.

И предсједник „Харли Дејвидсон“ клуба Србије Милић Радевић потврдио је да су повријеђена четворица бајкера и оцијенио да је овај инцидент јасан показатељ да је „Косово безбедно неуређен простор“.

Протекла два дана у Косовској Митровици боравило је око 1 500 бајкера у оквиру 4. Бајк рок мисије, која је имала међународни карактер и у којој су, поред мотоциклиста из Србије, учествовали и мотоциклисти из Француске, Аустрије, Аустралије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске.

Они су данас посјетили Газиместан гдје је одржана централна прослава Видовдана на Косову и Метохији, а око 15.00 часова су из Косовске Митровице кренули пут административног прелаза Јариње ка централној Србији.

Ostavi poruku