Здравствено стање полицајца Едине Хиндић, која је рањена у јучерашњој експлозији у Бугојну, и даље је веома тешко и нема значајнијих промјена, изјавила је јутрос Срни портпарол Клиничког центра Универзитета у Сарајеву Биљана Јандрић.

Она је навела да Хиндићева, која је јуче оперисана у болници Кошево, има тешке повреде и да је синоћ била у веома тешком стању, додајући да ће више детаља бити познато током дана.

Јандрићева је синоћ изјавила да су љекари посебно забринути због тешке контузије плућа због које ће Хиндићева бити на 24-часовном мониторингу.

Она је подсјетила да је пацијентица примљена на Клинику јуче око 9.15 часова са повредама главе, врата, грудног коша и трбуха.

Према њеним ријечима, Хиндићева је по цијелом тијелу имала гелере. „Већи гелери су извађени, а остало ће љекари накнадно збринути. Хиндићева још има фрактуру шаке и горње вилице“, рекла је Јандрићева.

У јучерашњем терористичком нападу на Полицијску станицу у Бугојну погинуо је полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо људи је повријеђено, од којих тешко Едина Хиндић.

Полиција је ухапсила Нермина Авдибашића и Аднана Харачића званог Маца који се доводе у везу са бомбашким нападом, а још се трага за одбјеглим Насером Палисламовићем, сазнаје Срна из полицијских извора. Осим Авдибашића и Харачића приведени су и Џемал Тојагић из Доњег Вакуфа и Харис Чаушевић, звани Окс, који је признао да је активирао експлозивну направу код Полицијске станице у Бугојну.

Ostavi poruku