Zdravstveno stanje policajca Edine Hindić, koja je ranjena u jučerašnjoj eksploziji u Bugojnu, i dalje je veoma teško i nema značajnijih promjena, izjavila je jutros Srni portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Biljana Jandrić.

Ona je navela da Hindićeva, koja je juče operisana u bolnici Koševo, ima teške povrede i da je sinoć bila u veoma teškom stanju, dodajući da će više detalja biti poznato tokom dana.

Jandrićeva je sinoć izjavila da su ljekari posebno zabrinuti zbog teške kontuzije pluća zbog koje će Hindićeva biti na 24-časovnom monitoringu.

Ona je podsjetila da je pacijentica primljena na Kliniku juče oko 9.15 časova sa povredama glave, vrata, grudnog koša i trbuha.

Prema njenim riječima, Hindićeva je po cijelom tijelu imala gelere. „Veći geleri su izvađeni, a ostalo će ljekari naknadno zbrinuti. Hindićeva još ima frakturu šake i gornje vilice“, rekla je Jandrićeva.

U jučerašnjem terorističkom napadu na Policijsku stanicu u Bugojnu poginuo je policajac Tarik Ljubuškić, a šestoro ljudi je povrijeđeno, od kojih teško Edina Hindić.

Policija je uhapsila Nermina Avdibašića i Adnana Haračića zvanog Maca koji se dovode u vezu sa bombaškim napadom, a još se traga za odbjeglim Naserom Palislamovićem, saznaje Srna iz policijskih izvora. Osim Avdibašića i Haračića privedeni su i Džemal Tojagić iz Donjeg Vakufa i Haris Čaušević, zvani Oks, koji je priznao da je aktivirao eksplozivnu napravu kod Policijske stanice u Bugojnu.

Ostavi poruku