Стјуарт Хјуз и Роберт Гулпен су сели, стручно се „поиграли“ са седам килограма злата и платине, плус дијамантом од 7,2 карата, и створили нову играчку за мултимилионере или њихову децу – реплику „бугатија вејрона“.

Недавно је у продају пуштена вероватно најскупља играчка на свету – аутомобилчић „бугати вејрон“ са ценом од 2 милиона фунти (2.435.000 евра).

Реч је о реплици чувеног спортског аутомобила која је у размери 1:18 направљена од 24-каратног злата и платине, док јој је предња маска од 7,2-каратног дијаманта!

Врата и хауба скупоцене играчке, која је дупло скупља од правог „вејрона“, могу да се отварају, а у функцији је и волан којим се померају точкови, баш као код најбољих „Бурагових“ модела за дечаке. Само што овај има чак седам килограма!

Златни „бугати“ дело је познатог ливерпулског златара Стјуарта Хјуза и швајцарског конструктора луксузних модела аутомобила Роберта Гулпена.

„Роберт је дизајнирао све и обратио се мени да то и израдимо“, каже Хјуз, који је последњих осам година провео „умотавајући“ најновије геџете у злато и дијаманте и продајући их за огромне суме новца. Његов златни „ајпод“ постао је нешто што богаташи „морају имати“, а у понуди је имао и позлаћени „Nintendo Wii“, по цени од 365.000 евра.

Што се тиче златне реплике модела који је добио име по победнику чувене трке „24 сата Ле Мана“, Французу Пјеру Вејрону, биће направљена само три комада. За израду сваког је потребно два месеца.

Leave a Reply