Stjuart Hjuz i Robert Gulpen su seli, stručno se „poigrali“ sa sedam kilograma zlata i platine, plus dijamantom od 7,2 karata, i stvorili novu igračku za multimilionere ili njihovu decu – repliku „bugatija vejrona“.

Nedavno je u prodaju puštena verovatno najskuplja igračka na svetu – automobilčić „bugati vejron“ sa cenom od 2 miliona funti (2.435.000 evra).

Reč je o replici čuvenog sportskog automobila koja je u razmeri 1:18 napravljena od 24-karatnog zlata i platine, dok joj je prednja maska od 7,2-karatnog dijamanta!

Vrata i hauba skupocene igračke, koja je duplo skuplja od pravog „vejrona“, mogu da se otvaraju, a u funkciji je i volan kojim se pomeraju točkovi, baš kao kod najboljih „Buragovih“ modela za dečake. Samo što ovaj ima čak sedam kilograma!

Zlatni „bugati“ delo je poznatog liverpulskog zlatara Stjuarta Hjuza i švajcarskog konstruktora luksuznih modela automobila Roberta Gulpena.

„Robert je dizajnirao sve i obratio se meni da to i izradimo“, kaže Hjuz, koji je poslednjih osam godina proveo „umotavajući“ najnovije gedžete u zlato i dijamante i prodajući ih za ogromne sume novca. Njegov zlatni „ajpod“ postao je nešto što bogataši „moraju imati“, a u ponudi je imao i pozlaćeni „Nintendo Wii“, po ceni od 365.000 evra.

Što se tiče zlatne replike modela koji je dobio ime po pobedniku čuvene trke „24 sata Le Mana“, Francuzu Pjeru Vejronu, biće napravljena samo tri komada. Za izradu svakog je potrebno dva meseca.

Ostavi poruku