Главни тужилац БиХ Милорад Барашин рекао је да је могуће да иза јутрошњег напада на полицијску станицу у Бугојну стоје присталице вехабијског покрета. Барашин, који води истрагу у Бугојну, рекао је да је слободе лишено неколико лица, али није желио да прецизира детаље.

„Онај ко напада на полицију напада и на државу и њен уставноправни поредак. Држава се одлучно мора супротставити таквим стварима“, рекао је Барашин за БХТ1, нагласивши да се тај гнусни бомбашки напад може окарактерисати као терористички напад.

Барашин је упутио изразе најдубљег саучешћа породици погинулог полицијског службеника.

Полиција је ухапсила Хариса Чаушевића званог Окс, припадника радикалног покрета вехабија, који је признао да је активирао експлозивну направу веће разорне моћи иза зграде Полицијске станице у Бугојну од које је погинуо полицајац Тарик Љубушкић, а шесторо је повријеђено, сазнаје Срна у полицијским изворима.

Исти извор наводи да је Чаушевић приликом хапшења бацио бомбу на полицијску патролу и том приликом је лакше ранио пет полицајаца.

Током увиђаја, иза зграде Полицијске станице пронађена је врећа експлозива, фантомка и рукавице, које је, кажу полицијски извори, Чаушевић бацио приликом бијега. Исти извор наводи да се Чаушевић за сада брани ћутањем и да се сумња да је експлозивну направу активирао даљинским управљачем.

Федерални медији су јавили да је полиција ухапсила и Џемала Тојагића из Доњег Вакуфа који се доводи у везу са овим догађајем.

Незванично се сазнаје да је Чаушевић планирао да дигне у ваздух полицијску станицу у тренутку када се окупе сви полицајци како би се договорили о мјерама безбједности вјерске манифестације Дани Ајватовица која се данас завршава.

Федерални медији наводе да је Чаушевић у вези са Рустемпашићевом групом оптуженом пред Судом БиХ за тероризам.

Од силине експлозије, на паркингу код станице полиције, уништено је десетак аутомобила, а од детонације су попуцала стакла на зградама удаљеним и до 300 метара од мјеста напада.

Експлозија се десила на дан када се у близини Бугојна обиљежава јубиларна 500. Ајватовица која представља највећи скуп муслимана у Европи. Федерални медији наводе да вехабистички покрет на признаје ову манифестацију.

Ostavi poruku