Naslovna Vijesti Bajkeri na Kosovu

Bajkeri na Kosovu

1

Uoči proslave Vidovdana, bajkeri pokrenuli inicijativu da se obnovi crkva Svetog Dimitrija na malom Zvečanu i da se pomogne deci bez roditelja. Učesnici „Bajk rok misije“ sutra će posetiti Gazimestan.

Bajkeri koji su doputovali u severni deo Kosovske Mitrovice pokrenuli su inicijativu da se obnovi crkva Svetog Dimitrija na malom Zvečanu, na severu Kosova.

Predsednik „Harli Dejvidson“ kluba Srbija Milić Radević rekao je da su se za ovu inicijativu bajkeri odlučili zbog specifičnog položaja na kome se nalazi ovo mesto i odakle se pruža pogled na veći deo Kosova i Metohije.

Takođe, pokrenuće akciju „Svaki bajker jedno dete“, pri čemu će svako od njih školovati po jedno dete bez roditeljskog staranja.

„Pokušaćemo da školujemo decu koja su u osnovnoj školi, platićemo njihovo školovanje i sve što je potrebno“, istakao je Radević.

Bora Đorđević i predstavnici „Harli Dejvidson“ kluba Srbija u podne su položili cveće na spomenik Istine, koji se nalazi u blizini glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici.

„Iskreno se nadam da ovo naše jednogodišnje viđanje treba da bude češće, ali da znači nešto. To se videlo i po dočeku, koje je uvek toliko dirljivo da i najtvrđe srce omekša“, izjavio je Bora Đorđević.

Veliki bajkerski miting pod nazivom „Bajk rok misija“ održan je sinoć u Kosovskoj Mitrovici u organizaciji „Harli Dejvidson“ kluba Srbija.

Koncertu na platou kod srednje tehničke škole prisustvovalo je više hiljada ljudi. Na koncertu su nastupili Bora „Čorba“, „Alisa“, „Kraljevski apartman“, „Ju grupa“ i Đorđe David i „Gang“.

U okviru četvrte Bajk rok misije, koja je imala međunarodni karakter i u kojoj su, pored motociklista iz Srbije, učestvovali i motociklisti iz Francuske, Austrije, Australije, Crne Gore, Makedonije i Republike Srpske, u Kosovsku Mitrovicu je juče pristiglo oko 1.500 bajkera.

Sutra, na Vidovdan, bajkeri će organizovano posetiti Gazimestan i položiti cveće na spomenik kosovskim junacima.

1 KOMENTAR

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version