Уочи прославе Видовдана, бајкери покренули иницијативу да се обнови црква Светог Димитрија на малом Звечану и да се помогне деци без родитеља. Учесници „Бајк рок мисије“ сутра ће посетити Газиместан.

Бајкери који су допутовали у северни део Косовске Митровице покренули су иницијативу да се обнови црква Светог Димитрија на малом Звечану, на северу Косова.

Председник „Харли Дејвидсон“ клуба Србија Милић Радевић рекао је да су се за ову иницијативу бајкери одлучили због специфичног положаја на коме се налази ово место и одакле се пружа поглед на већи део Косова и Метохије.

Такође, покренуће акцију „Сваки бајкер једно дете“, при чему ће свако од њих школовати по једно дете без родитељског старања.

„Покушаћемо да школујемо децу која су у основној школи, платићемо њихово школовање и све што је потребно“, истакао је Радевић.

Бора Ђорђевић и представници „Харли Дејвидсон“ клуба Србија у подне су положили цвеће на споменик Истине, који се налази у близини главног ибарског моста у Косовској Митровици.

„Искрено се надам да ово наше једногодишње виђање треба да буде чешће, али да значи нешто. То се видело и по дочеку, које је увек толико дирљиво да и најтврђе срце омекша“, изјавио је Бора Ђорђевић.

Велики бајкерски митинг под називом „Бајк рок мисија“ одржан је синоћ у Косовској Митровици у организацији „Харли Дејвидсон“ клуба Србија.

Концерту на платоу код средње техничке школе присуствовало је више хиљада људи. На концерту су наступили Бора „Чорба“, „Алиса“, „Краљевски апартман“, „Ју група“ и Ђорђе Давид и „Ганг“.

У оквиру четврте Бајк рок мисије, која је имала међународни карактер и у којој су, поред мотоциклиста из Србије, учествовали и мотоциклисти из Француске, Аустрије, Аустралије, Црне Горе, Македоније и Републике Српске, у Косовску Митровицу је јуче пристигло око 1.500 бајкера.

Сутра, на Видовдан, бајкери ће организовано посетити Газиместан и положити цвеће на споменик косовским јунацима.

Ostavi poruku