Америчка хеви метал група „Megadeth“ у септембру издаје концертни албум „Rust In Peace Live“, на којем се налазе све песме са легендарног истоименог издања, снимљеног пре две деценије. На албуму ће су и још неке од најпознатијих песама групе која се сматра чланом „велике четворке треш метала“.

Историјска турнеја бенда „Megadeth“, организована 20 година након објављивања њиховог чувеног албума „Rust In Peace“, овековечена је објављивањем снимка са последњег концерта.

У питању је наступ у легендарној арени Холивуд паладијум, недалеко од места на којем је Дејв Мастејн оформио овај култни хеви метал бенд још давне 1983. године.

Нови албум зваће се „Rust In Peace Live“ и у продавницама ће бити од 7. септембра, а на њему ће бити све песме са њиховог истоименог албума од пре две деценије, који се сматра једним од најутицајнијих издања жанра.

Такође, уврштене су и још неке од најпознатијих песама ове групе (као што су „Symphony For Destruction“, „Peace Sells“ и „Skin O’ My Teeth“).

На новом издању поново свира басиста из оригиналне поставе Дејвид Елефсон, који је групу напустио пре осам година.

Поред Елефсона (бас) и Мастејна (вокал, гитара) на албуму свирају и Шон Дроувер (бубњеви) и Крис Бродерик (гитара).

Оснивач, фронтмен и гитариста бенда „Megadeth“ Дејв Мастејн прокоментарисао је ново издање: „Одушевљени смо што можемо да поделимо наш концерт са свим фановима широм света. Јубилеј и повратак Дејвида Елефсона много су бољи чак и од фејс-лифтинга и бочице ‘вијагре’ за старкељу.“

Албум „Rust In Peace“ из 1990. године и код публике и код критике важи за једно од најбољих издања хеви метала свих времена (само у САД је продат у више од милион примерака), а исте и наредне године био је номинован за Гремија.

Бендови „Megadeth“, „Металика“, „Слејер“ и „Антракс“ сматрају се „великом четворком треш метала“.

Ostavi poruku