SHARE

Међународне снаге у Авганистану убиле су вођу талибана Гулама Сакхија, који се крио у једној згради у области Пули Алам, обучен у женску одјећу.  Сакхи је био умијешан у бројне нападе на припаднике НАТО-а и авганистанске војске.

Сакхи је убијен је у провинцији Логар, јужно од Кабула, након што је пуцао из пиштоља и покушао да баци гранату на припаднике међународних снага и авганистанске војске, саопштиле су снаге НАТО-а у Авганистану.

Пошто је утврђено да се Сакхи крије у једној згради и области Пули Алам, јужно од главног града, авганистанска војска опколила је ту зграду и позвала преко разгласа жене и дјецу да је напусте.

“Док су излазили, Сакхи је у групи жена, обучен у женску гардеробу, извукао пиштољ и гранату и почео да пуца на снаге безбједности”, наводи се у саопштењу снага НАТО-а.

Када је убијен, комадант талибана је испустио гранату која је експлодирала и ранила једну жену и двоје дјеце.

НАТО је прецизирао да је Сакхи, који је користио и неколико лажних имена, био умијешан у организовање засједа и постављање бомби на путевима широм те провинције, као и да је одговоран за отмицу и убиство шефа локалне обавјештајне службе Логара.

НАТО је саопштио и да је један амерички војник погинуо у експлозији бомбе постављеној на путу на југу Авганистана. Само у јуну, у насиљу у тој земљи живот је изгубило 85 страних војника, међу којима 50 припадника војске САД.

SHARE

Оставите одговор