Naslovna Bosna i Hercegovina Sipa istražuje podatke u medijima

Sipa istražuje podatke u medijima

0

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH analizira podatke iznesene u medijima o vehabijskim islamističkim grupama koje su uhodile predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je direktor Sipe Mirko Lujić.

„U javnosti nećemo komentarisati te navode dok ne završimo svoju analizu. Ekstremne grupe su uvijek potencijalna opasnost, a građani treba da bilo kakve sumnjive aktivnosti prijave policiji“, rekao je Lujić, prenose „Nezavisne novine“.

Službenici u BiH koji se bave bezbjednosnim pitanjima kažu da su obavještajne i policijske agencije, kao i druge nadležne službe svjesne da u BiH postoje razne grupacije sa potencijalnim terorističkim namjerama, te da građani treba da sarađuju sa policijom i jave ukoliko primijete nešto sumnjivo.

Mijo Krešić, zamjenik ministra bezbjednosti BiH, rekao je da njemu nisu poznati ti medijski navodi, jer se, kako je rekao, radi o operativnim policijskim saznanjima.

Gojko Vasić, načelnik Krim-policije Republike Srpske, rekao je da njima nisu poznati izneseni podaci, te da se vjerovatno radi o saznanjima drugih policijsko-bezbjednosnih tijela u BiH.

Mediji su objavili informaciju da je islamska vehabijska grupa u nekoliko navrata uhodila i pratila kretanje premijera Dodika.

Kemal Alagić, za koga je navedeno da je povezan sa grupama koje su uhodile premijera Srpske, negirao je da je povezan sa tim grupama, ističući da je kao član Glavnog odbora SDA bio angažovan u organizaciji posjete premijera RS, hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, predsjednika SDA Sulejmana Tihića i drugih zvaničnika nedavno pri polaganju vijenaca na spomeniku Bošnjacima u Kozarcu.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version