Редитељ Радош Бајић и глумац Милорад Мандић Манда одлучили су да завештају своје органе и на тај начин подрже кампању Министарства здравља „Продужи живот“.

Њих двојица ће у току данашњег дана потписати донорске картице у Здравственом центру „Студеница“ у Краљеву, у присуству Томице Милосављевића. Занимљиво је да ће истог дана министар здравља присуствовати снимању нових епизода серије „Село гори, а баба се чешља“.
– Манда и ја ћемо потписати донорски уговор тачно у подне, између две сцене снимања серије „Село гори, а баба се чешља“. Последњих десет дана снимамо у болници у Краљеву, тако да смо одлучили и да ту узмемо картице. Иако је ово лична одлука, пристао сам да се пише о томе управо због жеље да нашим путем крене што више људи – рекао је за „Ало!“ овим поводом Радош Бајић.
Иначе, национална кампања Министарства здравља „Продужи живот“ има за циљ подизање свести грађана Србије о трансплатацији и донаторству органа како би се повећао број донора и смањила дужина чекања на органе за трансплатацију.

Leave a Reply