Naslovna Vijesti Ljepša srpska – brojnija Srpska

Ljepša srpska – brojnija Srpska

0

U 22 grada Republike Srpske danas će početi „Konferencija beba“ pod sloganom „Ljepša Srpska – brojnija Srpska“, u okviru kampanje „Porodica za 5“ koju 11 godina organizuje Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS.

Ministar porodice, omladine i sporta RS Proko Dragosavljević poručio je da je cilj „Konferencije beba“, koja će trajati do 4. jula, skretanje pažnje javnosti na nepovoljnu demografsku sliku u RS.

„Na ovaj način želimo da izrazimo i podstaknemo veću brigu za djecu i porodicu, promovišemo odgovorno roditeljstvo i podržimo mlade ljude u njihovim nastojanjima da planiraju i osnuju porodice“, istakao je Dragosavljević.

Prema Dragosavljevićevim riječima, za sve bebe koje se rode 28. juna biće izdvojena i novčana sredstva.

„Konferencije beba“ biće održavane na glavnim gradskim trgovima i parkovima, a u slučaju kiše u zatvorenim prostorima javnih institucija gdje će biti organizovani prigodni programi za djecu i roditelje.

Biće birano i „Tročlano Predsjedništvo beba“ koje će biti nagrađeno prigodnim poklonima i nagradama, a resorno ministarstvo je u svim opštinama Srpske obezbijedilo promotivni materijal kampanje „Porodica za 5“ i pamučne majice za bebe i djecu.

Kako je ranijim rasporedom utvrđeno, „Konferencija beba“ danas će biti održana u Prijedoru, Kozarskoj Dubici i Trebinju, a u nedjelju, 27. juna, biće održane u 12 gradova – Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Foči, Rogatici, Bijeljini, Tesliću, Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu, Han Pijesku, Srpcu, Palama i Sokocu.

Bebe Šipova, Gradiške, Srebrenice i Zvornika svoju „Konferenciju“ održaće u ponedjeljak, 28. juna, dok su bebe Prnjavora i Novog Grada svoju „Konferenciju“ zakazale za nedjelju, 4. jula, a bebe Dervente termin sastanka odrediće naknadno.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta upućen je poziv svim mamama, tatama, bakama, dekama i rodbini i građanima da sa djecom izađu na gradske trgove i u parkove i svima pokažu ljepotu porodice i roditeljstva.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version