У 22 града Републике Српске данас ће почети „Конференција беба“ под слоганом „Љепша Српска – бројнија Српска“, у оквиру кампање „Породица за 5“ коју 11 година организује Министарство породице, омладине и спорта РС.

Министар породице, омладине и спорта РС Проко Драгосављевић поручио је да је циљ „Конференције беба“, која ће трајати до 4. јула, скретање пажње јавности на неповољну демографску слику у РС.

„На овај начин желимо да изразимо и подстакнемо већу бригу за дјецу и породицу, промовишемо одговорно родитељство и подржимо младе људе у њиховим настојањима да планирају и оснују породице“, истакао је Драгосављевић.

Према Драгосављевићевим ријечима, за све бебе које се роде 28. јуна биће издвојена и новчана средства.

„Конференције беба“ биће одржаване на главним градским трговима и парковима, а у случају кише у затвореним просторима јавних институција гдје ће бити организовани пригодни програми за дјецу и родитеље.

Биће бирано и „Трочлано Предсједништво беба“ које ће бити награђено пригодним поклонима и наградама, а ресорно министарство је у свим општинама Српске обезбиједило промотивни материјал кампање „Породица за 5“ и памучне мајице за бебе и дјецу.

Како је ранијим распоредом утврђено, „Конференција беба“ данас ће бити одржана у Приједору, Козарској Дубици и Требињу, а у недјељу, 27. јуна, биће одржане у 12 градова – Бањалуци, Мркоњић Граду, Фочи, Рогатици, Бијељини, Теслићу, Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву, Хан Пијеску, Српцу, Палама и Сокоцу.

Бебе Шипова, Градишке, Сребренице и Зворника своју „Конференцију“ одржаће у понедјељак, 28. јуна, док су бебе Прњавора и Новог Града своју „Конференцију“ заказале за недјељу, 4. јула, а бебе Дервенте термин састанка одредиће накнадно.

Из Министарства породице, омладине и спорта упућен је позив свим мамама, татама, бакама, декама и родбини и грађанима да са дјецом изађу на градске тргове и у паркове и свима покажу љепоту породице и родитељства.

Ostavi poruku