Предсједништво Странке демократске акције (СДА) предложило је данас Бакира Изетбеговића за кандидата за члана Предсједништва БиХ на предстојећим изборима, а Шефкета Хафизовића за кандидата за предсједника Републике Српске /РС/.

Изетбеговића је предложио лидер СДА Сулејман Тихић, који је након сједнице Предсједништва странке у Шамцу, рекао је новинарима да је било доста кандидата који могу да обављају функцију члана Предсједништва БиХ, али да је изабран најбољи.

„Бакир Изетбеговић је човјек са политичким искуством и особа која ће слиједити политику странке и њеног оснивача Алије Изетбеговића, а то је политика за све грађане БиХ, не само за Бошњаке, него и Србе и Хрвате“, рекао је Тихић.

Он је истакао да је Бакир Изетбеговић провео најтеже вријеме за БиХ уз свог оца, као шеф кабинета, те има богато радно и политичко искуство.

„Увјерени смо да ће побиједити на изборима, јер је то најбоље за БиХ“, рекао је Тихић.

Он је најавио да ће почетак изборне кампање СДА кренути са Градачца, Бијеле куле Змаја од Босне, што, како је навео, носи посебну симболику.

„Учинићемо све да грађанима БиХ представимо наше програмске циљеве, а кампању ћемо водити одговорно и коректно. Наставићемо започети процес, а то је градња мултиетничке БиХ, мултиетничког друштва, равноправних народа Бошњака, Срба и Хрвата, борба против криминала, а за чланство БиХ у ЕУ и НАТО“, рекао је Тихић.

Предсједништво СДА усвојило је листе кандидата за све нивое законодавне власти. Носиоци листа из пет изборних јединица за Парламентарну скупштину БиХ из Федерације БиХ су Асим Сарајлић, Шамсудин Мехмедовић, Сенад Шепић, Амир Фазлић и Салко Соколовић, док ће носиоци из три изборне јединице за парламент БиХ из РС бити Адил Османовић, Садик Ахметовић и Екрем Хаџић.

Ostavi poruku