Насловна Босна и Херцеговина Бабићева: Бошњачки извори информисања у паници

Бабићева: Бошњачки извори информисања у паници

0

Замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић-Бабић изјавила је Срни да је протекле седмице боравила у Вашингтону у званичној посјети Пентагону и Стејт департменту као предсједник НАТО Координационог тима Савјета министара БиХ, а не у Њујорку како су то објавили поједини федерални медији.

„Информација коју је добио новинар `Дневног аваза` потпуно је крива, јер сам била у Вашингтону и тема мојих сусрета био је пријем БиХ у МАП процес“, нагласила је Бабићева и додала да извор који је дао нетачну информацију може без проблема да добије детаље њене посјете од Стејт департмента и Пентагона.

Демантујући писање федералних медија да је током посјете САД заобишла Мисију БиХ при УН и да је у Њујорку заједно са предсједником Народне скупштине Републике Српске Игором Радојичићем „припремала терен за посјету премијера РС Милорада Додика САД“, Бабићева је нагласила да није ни била у Њујорку, нити је срела Радојичића.

„Нисам ни знала да је предсједник Народне скупштине РС био у Њујорку. Све то ми показује да бошњачки извори информисања из САД показују велику нервозу и да су у великој паници од Милорада Додика“, нагласила је замјеник министра иностраних послова БиХ.

Делегација Савеза независних социјалдемократа (СНСД), коју су чинили потпредсједник странке Игор Радојичић и члан Извршног одбора Актива жена Жељка Цвијановић присуствовали су 21. и 22. јуна у Њујорку састанку Савјета Социјалистичке интернационале.

Радојичић се током боравка у Њујорку у одвојеним сусретима састао са амбасадорима Русије при УН Виталијем Чуркином, Кине Лијем Баодонгом и САД Бруком Андерсоном са којима је разговарао о стању у БиХ.

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version