Zamjenik ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić-Babić izjavila je Srni da je protekle sedmice boravila u Vašingtonu u zvaničnoj posjeti Pentagonu i Stejt departmentu kao predsjednik NATO Koordinacionog tima Savjeta ministara BiH, a ne u Njujorku kako su to objavili pojedini federalni mediji.

„Informacija koju je dobio novinar `Dnevnog avaza` potpuno je kriva, jer sam bila u Vašingtonu i tema mojih susreta bio je prijem BiH u MAP proces“, naglasila je Babićeva i dodala da izvor koji je dao netačnu informaciju može bez problema da dobije detalje njene posjete od Stejt departmenta i Pentagona.

Demantujući pisanje federalnih medija da je tokom posjete SAD zaobišla Misiju BiH pri UN i da je u Njujorku zajedno sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Igorom Radojičićem „pripremala teren za posjetu premijera RS Milorada Dodika SAD“, Babićeva je naglasila da nije ni bila u Njujorku, niti je srela Radojičića.

„Nisam ni znala da je predsjednik Narodne skupštine RS bio u Njujorku. Sve to mi pokazuje da bošnjački izvori informisanja iz SAD pokazuju veliku nervozu i da su u velikoj panici od Milorada Dodika“, naglasila je zamjenik ministra inostranih poslova BiH.

Delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), koju su činili potpredsjednik stranke Igor Radojičić i član Izvršnog odbora Aktiva žena Željka Cvijanović prisustvovali su 21. i 22. juna u Njujorku sastanku Savjeta Socijalističke internacionale.

Radojičić se tokom boravka u Njujorku u odvojenim susretima sastao sa ambasadorima Rusije pri UN Vitalijem Čurkinom, Kine Lijem Baodongom i SAD Brukom Andersonom sa kojima je razgovarao o stanju u BiH.

Ostavi poruku