Holandska policija pokrenula je istragu o smrti muškarca koji je pronađen u svom krevetu, četiri godine nakon što je braći i sestrama sa kojima je živeo rekao da ga ne uznemiravaju.

Telo muškarca koji je umro 2006. u 51. godini pronađeno je u ponedeljak na krevetu u kući u kojoj je živeo sa četvoro braće i sestara kojima je bio naredio da ga ne uznemiravaju, saopštila je juče holandska policija.

„U proleće pre četiri godine rekao je braći i sestrama da želi da ga ostave samog i ne uznemiravaju i otišao u svoju sobu na spratu. Tada su poslednji put razgovarali. On je bio čovek koji je bio navikao na poslušnost i vrlo lako se ljutio – članovi porodice ga zbog toga nisu uznemiravali četiri godine“, ispričao je Frans presu portparol policije Vauter de Vris.

Slučaj se dogodio u frizijskom selu Minertsga na severu Holandije, u kojem je pokojnik živeo sa dva brata, starim 61 i 67 godina, i dve sestre od 44 i 71 godinu, koji su uobičavali da se povinuju njegovim zahtevima, objasnio je De Vris.

Oni su svakodnevno prolazili pored vrata njegove sobe, ali četiri godine nisu kročili u nju. Pokojnik je otkriven tek kada je lokalno stambeno preduzeće došlo da im ponudi renoviranje kuće.

Policija kaže da je porodica živela u nekoj vrsti izolacije od ostatka sela, u nekom svom svetu. Komšije su potvrdile da su u toj kući već pola veka, da su izuzetno religiozni, mada nije baš tačno jasno kojoj veri su pripadali. Jedna žena je pokušala da objasni da su imali „neku vrstu svoje sopstvene vere“.

„Radi se o socijalno slaboj porodici. Prosto je neverovatno da nisu osetili smrad tela u raspadanju. Čak ni komšije nisu osetile bilo kakav čudan miris“, kaže De Vris.

Portparol policije je precizirao da je, za sada, odbačena hipoteza o zločinu, ali se razmatra mogućnost da budu optuženi za nemar prema bratu.

„Jasno je da su ga zapostavili i to u trenucima kada mu je bila potrebna ozbiljna nega.“

Ostavi poruku