SHARE

Холандска полиција покренула је истрагу о смрти мушкарца који је пронађен у свом кревету, четири године након што је браћи и сестрама са којима је живео рекао да га не узнемиравају.

Тело мушкарца који је умро 2006. у 51. години пронађено је у понедељак на кревету у кући у којој је живео са четворо браће и сестара којима је био наредио да га не узнемиравају, саопштила је јуче холандска полиција.

“У пролеће пре четири године рекао је браћи и сестрама да жели да га оставе самог и не узнемиравају и отишао у своју собу на спрату. Тада су последњи пут разговарали. Он је био човек који је био навикао на послушност и врло лако се љутио – чланови породице га због тога нису узнемиравали четири године”, испричао је Франс пресу портпарол полиције Ваутер де Врис.

Случај се догодио у фризијском селу Минертсга на северу Холандије, у којем је покојник живео са два брата, старим 61 и 67 година, и две сестре од 44 и 71 годину, који су уобичавали да се повинују његовим захтевима, објаснио је Де Врис.

Они су свакодневно пролазили поред врата његове собе, али четири године нису крочили у њу. Покојник је откривен тек када је локално стамбено предузеће дошло да им понуди реновирање куће.

Полиција каже да је породица живела у некој врсти изолације од остатка села, у неком свом свету. Комшије су потврдиле да су у тој кући већ пола века, да су изузетно религиозни, мада није баш тачно јасно којој вери су припадали. Једна жена је покушала да објасни да су имали “неку врсту своје сопствене вере”.

“Ради се о социјално слабој породици. Просто је невероватно да нису осетили смрад тела у распадању. Чак ни комшије нису осетиле било какав чудан мирис”, каже Де Врис.

Портпарол полиције је прецизирао да је, за сада, одбачена хипотеза о злочину, али се разматра могућност да буду оптужени за немар према брату.

“Јасно је да су га запоставили и то у тренуцима када му је била потребна озбиљна нега.”

SHARE

Оставите одговор