Naslovna Bosna i Hercegovina Pretučen sin Dževada Galijaševića

Pretučen sin Dževada Galijaševića

3

Petnaestogodišnjeg Edina Galijaševića, sina eksperta za pitanja terorizma Dževada Galijaševića, pretukao je pedesetdvogodišnji Ramo Mačković iz Maglaja na školskom poligonu u ovom gradu, psujući mu pritom „četničku majku i oca koji radi za četnike“, rekao je Srni Dževad Galijašević.

Njegovom maloljetnom sinu su polomljena rebra i ima velika nagnječenja na leđima i modrice po cijelom tijelu.

Dževad Galijašević, član Ekpertskog tima za borbu protiv terorizama i organizovanog kriminala, ispričao je Srni da je Mačković došao sinoć na poligon Osnovne škole „Moševac“ noseći vile u rukama i napao je djecu psujući im majku i prijeteći da će ih sve pobiti pištoljem.

„Onda je prepoznao mog sina i napao ga je psujući mu srpsku i četničku majku i oca koji radi za četnike. Edina je povukao sa tribine odakle je gledao utakmicu i oborio na poligon i tukao ga nogama dok je dječak bespomoćno ležao. Kada je Mačković otišao Edin je pozvao mene i policiju koja je na lice mjesta došla nakon pola sata i napravila zapisnik“, kaže Galijašević.

On dodaje da se ovaj napad dogodio nakon što je ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović u Savjetu ministara „prozvao drugog člana Ekspertskog tima za borbu protiv terorizama i organizovanog kriminala Domagoja Margetića“ i optužio ga za objavljivanje spiska na kojem se nalaze imena terorističkih orgaizacija i onih koje su povezane sa njima, kao i imena pojedinaca koji se dovode u vezu sa terorizmom.

Galijašević ističe da policija nije obavijestila Tužilaštvo o napadu na njegovog sina, iako je riječ o krivičnom dijelu, te istakao da njega prekršajne prijave ne interesuju.

Prema Galijaševićevim riječima, vrh terorističke mreže iz Sarajeva manipuliše djecom tako što ih vrbuje, a onima koje ne mogu da vrbuju „kažnjavaju porodice pritiskom na njih“.

Dževad Galijašević je napomenuo da je Ramo Mačković vozač hitne pomoći u Maglaju.

Galijašević je bio i načelnik opštine Maglaj.

3 KOMENTARI

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version