Петнаестогодишњег Едина Галијашевића, сина експерта за питања тероризма Џевада Галијашевића, претукао је педесетдвогодишњи Рамо Мачковић из Маглаја на школском полигону у овом граду, псујући му притом „четничку мајку и оца који ради за четнике“, рекао је Срни Џевад Галијашевић.

Његовом малољетном сину су поломљена ребра и има велика нагњечења на леђима и модрице по цијелом тијелу.

Џевад Галијашевић, члан Екпертског тима за борбу против тероризама и организованог криминала, испричао је Срни да је Мачковић дошао синоћ на полигон Основне школе „Мошевац“ носећи виле у рукама и напао је дјецу псујући им мајку и пријетећи да ће их све побити пиштољем.

„Онда је препознао мог сина и напао га је псујући му српску и четничку мајку и оца који ради за четнике. Едина је повукао са трибине одакле је гледао утакмицу и оборио на полигон и тукао га ногама док је дјечак беспомоћно лежао. Када је Мачковић отишао Един је позвао мене и полицију која је на лице мјеста дошла након пола сата и направила записник“, каже Галијашевић.

Он додаје да се овај напад догодио након што је министар безбједности БиХ Садик Ахметовић у Савјету министара „прозвао другог члана Експертског тима за борбу против тероризама и организованог криминала Домагоја Маргетића“ и оптужио га за објављивање списка на којем се налазе имена терористичких оргаизација и оних које су повезане са њима, као и имена појединаца који се доводе у везу са тероризмом.

Галијашевић истиче да полиција није обавијестила Тужилаштво о нападу на његовог сина, иако је ријеч о кривичном дијелу, те истакао да њега прекршајне пријаве не интересују.

Према Галијашевићевим ријечима, врх терористичке мреже из Сарајева манипулише дјецом тако што их врбује, а онима које не могу да врбују „кажњавају породице притиском на њих“.

Џевад Галијашевић је напоменуо да је Рамо Мачковић возач хитне помоћи у Маглају.

Галијашевић је био и начелник општине Маглај.

Ostavi poruku