SHARE

Колегијум Народне скупштине Републике Српске /РС/ заказао је 38. редовну сједницу, посљедњу у овом мандату, за уторак, 6. јул, а на дневном реду наћи ће се у форми нацрта закон о статусу државне имовине која се налази на територији РС а под ОХР-овом је забраном располагања.

Предсједник Народне скупштине РС Игор Радојичић рекао је да је за дневни ред предложено 35 тачака међу којима пет закона по хитном поступку.

“То су закони о класификацији дјелатности и Регистру пословних субјеката по дјелатностима у РС, измјене и допуне закона о приватизацији државних станова, о порезу на доходак, о стварним правима и о приватизацији пословних зграда”, рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци.

У редовној процедури посланици ће разматрати приједлоге закона о високом образовању, о школовању и стипендирању младих талената, о инспекцијама у РС, о националним парковима, о преносу права својине на капиталу РС у локалним РТВ станицама на јединице локалне самоуправе.

На дневном реду су измјене и допуне кривичног закона, те закона о републичкој управи, о рударству, о друштвима за осигурање, о геолошким истраживањима и о накнадама за кориштење природних ресурса у сврху производње електричне енергије.

У форми нацрта посланици ће разматрати законе о боравишној такси, о измјенама и допунама Закона о јавним путевима и о ветеринарству.

“На дневном реду су и измјене и допуне Развојног програма РС за период од 2010. до 2012. године, Извјештај о пословању Инвестиционо-развојне банке РС за 2008. са извјештајем независне ревизије, те годишњи извјештаји Агенције за банкарство РС, РТРС-а, Регулаторне комисије за енергетику, Омбудсмана БиХ и ВСТС-а”, навео је Радојичић.

Он је додао да ће се парламент изјашњавати и о три одлуке о задужењима: према Европској унији с Меморандумом о разумијевању, према Европској инвестиционој банци за пројекат водовода и канализације и према Европској банци за обнову и развој за пројекат водовода и канализације у Бијељини.

Посланици би требало да се упознају о приватизацији државног капитала у Руднику мрког угља “Миљевина” у Фочи.

Сједница је заказана за 10.00 часова, а предвиђено је да се ради те и наредне седмице у јулу.

Претходна, 37. редовна сједница парламента Српске по броју радних дана била је најдужа у овом мандату. С прекидима је трајала десет дана, од 11. маја до 14. јуна.

SHARE

Оставите одговор