Naslovna Vijesti Obavještajne službe: Alagić ilegalno trguje oružjem

Obavještajne službe: Alagić ilegalno trguje oružjem

0

Kemal Alagić, čiji je nadimak Divljak, član je vehabijskog pokreta, a bavi se ilegalnom kupovinom oružja koje prodaje u Federaciji BiH, saznaje Srna od obavještajnih agencija iz regiona.

Prema saznanjima Srne, Alagić, koji je rođen u Ljubiji, prije desetak dana u Prijedoru je od jednog lica tražio da kupi ručni bacač, a policija je u proteklom periodu primjetila da on kod sebe ima veću količinu novca, iako nije zaposlen.

Isti izvori navode da je prije proteklog rata u BiH Alagić služio zatvorsku kaznu u Sloveniji zbog ubistva.

U dokumentima koje posjeduje Srna navodi se da se Alagić svakodnevno kreće na relaciji Ljubija – Prijedor – Sanski Most. Policijske službe su došle do informacije da je on nastanjen na tri lokacije u Sanskom Mostu, u naselju Bare, u Donjoj Ljubiji i Prijedoru.

Obavještajne agencije u regionu raspolažu saznanjima da se Alagić nakon terorističkih napada na SAD 2001. godine otvoreno stavljao na stranu terorističke organizacije Al Kaida i smatrao njihove akte opravdanim.

Kemal Alagić iz Donje Ljubije kod Prijedora rekao je danas Srni da nije pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija i da ne poznaje ljude sa kojim su ga povezale strane obavještajne službe kao dio terorističke mreže u BiH.

„Prije bih se učlanio u Ravnogorski četniči poret nego u vehabije“, rekao je Alagić Srni nakon što je juče objavljena informacija da je on dio grupe vehabija koja prati kretanje premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version