Кемал Алагић, чији је надимак Дивљак, члан је вехабијског покрета, а бави се илегалном куповином оружја које продаје у Федерацији БиХ, сазнаје Срна од обавјештајних агенција из региона.

Према сазнањима Срне, Алагић, који је рођен у Љубији, прије десетак дана у Приједору је од једног лица тражио да купи ручни бацач, а полиција је у протеклом периоду примјетила да он код себе има већу количину новца, иако није запослен.

Исти извори наводе да је прије протеклог рата у БиХ Алагић служио затворску казну у Словенији због убиства.

У документима које посједује Срна наводи се да се Алагић свакодневно креће на релацији Љубија – Приједор – Сански Мост. Полицијске службе су дошле до информације да је он настањен на три локације у Санском Мосту, у насељу Баре, у Доњој Љубији и Приједору.

Обавјештајне агенције у региону располажу сазнањима да се Алагић након терористичких напада на САД 2001. године отворено стављао на страну терористичке организације Ал Каида и сматрао њихове акте оправданим.

Кемал Алагић из Доње Љубије код Приједора рекао је данас Срни да није припадник радикалног исламског покрета вехабија и да не познаје људе са којим су га повезале стране обавјештајне службе као дио терористичке мреже у БиХ.

„Прије бих се учланио у Равногорски четничи порет него у вехабије“, рекао је Алагић Срни након што је јуче објављена информација да је он дио групе вехабија која прати кретање премијера Републике Српске Милорада Додика.

Leave a Reply