Naslovna Vijesti Kraljevska poseta Vimbldonu

Kraljevska poseta Vimbldonu

0

Britanska kraljica Elizabeta Druga došla je danas na Vimbldon, što je njena prva poseta tom prestižnom teniskom turniru od 1977. godine. Među teniserima koji su se sreli sa kraljicom i Jelena Janković i Novak Đoković.

Teniski turnir Vimbldon smatra se najprestižnijim takmičenjem u ovom sportu, a takođe i vrlo glamuroznim događajem, što je danas ponovo potvrđeno posetom britanske kraljice Elizabete Druge.

Kraljica Elizabeta Druga, koja je prošli put na Vimbldonu bila još 1977. godine, došla je da gleda meč Britanca Endija Mareja i Finca Jarka Nieminena.

Britanska vladarka je sela u kraljevsku ložu na centralnom terenu neposredno pre nego što su igrači izašli.

Marej i Nieminen su se okrenuli ka njoj i u isto vreme se naklonili, što je publika pozdravila ovacijama.

Kraljica je došla na centralni teren jedan sat pre prvih mečeva.

Kada je došla do dela za članove, srela se sa zvezdama tenisa, uključujući Rodžera Federera, Venus i Serenu Vilijams, Endija Rodika, Novaka Đokovića i Jelenu Janković.

Takođe, sa kraljicom su se srele i bivše pobednice Vimbldona, Martina Navratilova i Bili Džin King.

„Prvi put sam videla kraljicu Elizabetu Drugu uživo i to je za mene izuzetna čast, jer sam se našla među igračima koje je ona pozdravila. Vimbldon je poseban iz više razloga, jedinstven je jer se igra na travi, ima dugogodišnju tradiciju, ali i zbog atmosfere kojom odiše celokupan turnir“, rekla je Jankovićeva.

„Za mene Vimbldon ima i posebnu draž jer sam zajedno sa Britancem Džejmijem Marejom uspela da osvojim trofej u miks dublu, titulu na Vimbldonu koja pre toga za Britaniju nije osvojena više od 20 godina“, pohvalila se teniserka iz Srbije.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version