SHARE

Британска краљица Елизабета Друга дошла је данас на Вимблдон, што је њена прва посета том престижном тениском турниру од 1977. године. Међу тенисерима који су се срели са краљицом и Јелена Јанковић и Новак Ђоковић.

Тениски турнир Вимблдон сматра се најпрестижнијим такмичењем у овом спорту, а такође и врло гламурозним догађајем, што је данас поново потврђено посетом британске краљице Елизабете Друге.

Краљица Елизабета Друга, која је прошли пут на Вимблдону била још 1977. године, дошла је да гледа меч Британца Ендија Мареја и Финца Јарка Ниеминена.

Британска владарка је села у краљевску ложу на централном терену непосредно пре него што су играчи изашли.

Мареј и Ниеминен су се окренули ка њој и у исто време се наклонили, што је публика поздравила овацијама.

Краљица је дошла на централни терен један сат пре првих мечева.

Када је дошла до дела за чланове, срела се са звездама тениса, укључујући Роџера Федерера, Венус и Серену Вилијамс, Ендија Родика, Новака Ђоковића и Јелену Јанковић.

Такође, са краљицом су се среле и бивше победнице Вимблдона, Мартина Навратилова и Били Џин Кинг.

„Први пут сам видела краљицу Елизабету Другу уживо и то је за мене изузетна част, јер сам се нашла међу играчима које је она поздравила. Вимблдон је посебан из више разлога, јединствен је јер се игра на трави, има дугогодишњу традицију, али и због атмосфере којом одише целокупан турнир”, рекла је Јанковићева.

„За мене Вимблдон има и посебну драж јер сам заједно са Британцем Џејмијем Марејом успела да освојим трофеј у микс дублу, титулу на Вимблдону која пре тога за Британију није освојена више од 20 година”, похвалила се тенисерка из Србије.

SHARE

Оставите одговор