Кемал Алагић из Доње Љубије код Приједора у изјави Срни тврди да није припадник радикалног исламског покрета вехабија и да не познаје људе са којим су га повезале стране обавјештајне службе као дио терористичке мреже у БиХ.

„Прије бих се учланио у Равногорски четничи порет него у вехабије“, рекао је Алагић Срни након што је јуче објављена информација да је он дио групе вехабија која прати кретање премијера Републике Српске Милорада Додика.

Истина је, што потврђује и сам Алагић, да га од раније прате и обрађују домаће и стране обавјештајне службе, а 2006. године су канадски припадници мултинационалних снага у БиХ извршиле претрес његове куће у потрази за – стингерима!

Према обавјештајним изворима, Кемал Алагић из Љубије доводи се у везу са обарањем америчке беспилотне летјелице 1996. године у Сирији.

Алагић трди да никада није био у Сирији. Члан је Главног одбора СДА, а током рата је био припадник Патриотске лиге и Армије БиХ.

Фотографија која је објављена уз информацију о могућој терористичкој пријетњи јесте фотографија Алагића из личне карте, а о могућој замјени или крађи идентитета он никада није покушао да се обавијести у безбједносним агенцијама, иако је већ имао бројне непријатности.

Ostavi poruku