Kemal Alagić iz Donje Ljubije kod Prijedora u izjavi Srni tvrdi da nije pripadnik radikalnog islamskog pokreta vehabija i da ne poznaje ljude sa kojim su ga povezale strane obavještajne službe kao dio terorističke mreže u BiH.

„Prije bih se učlanio u Ravnogorski četniči poret nego u vehabije“, rekao je Alagić Srni nakon što je juče objavljena informacija da je on dio grupe vehabija koja prati kretanje premijera Republike Srpske Milorada Dodika.

Istina je, što potvrđuje i sam Alagić, da ga od ranije prate i obrađuju domaće i strane obavještajne službe, a 2006. godine su kanadski pripadnici multinacionalnih snaga u BiH izvršile pretres njegove kuće u potrazi za – stingerima!

Prema obavještajnim izvorima, Kemal Alagić iz Ljubije dovodi se u vezu sa obaranjem američke bespilotne letjelice 1996. godine u Siriji.

Alagić trdi da nikada nije bio u Siriji. Član je Glavnog odbora SDA, a tokom rata je bio pripadnik Patriotske lige i Armije BiH.

Fotografija koja je objavljena uz informaciju o mogućoj terorističkoj prijetnji jeste fotografija Alagića iz lične karte, a o mogućoj zamjeni ili krađi identiteta on nikada nije pokušao da se obavijesti u bezbjednosnim agencijama, iako je već imao brojne neprijatnosti.

Ostavi poruku