Ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut izjavio je danas da je „vrlo živa“ politička aktivnost predsjednika Srbije Borisa Tadića i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića u vezi sa Silajdžićevom posjetom Srbiji.

„Traže se termini i sigurno je da će doći do te posjete. Samo je pitanje vremena kada će to dogoditi, ali ona će biti realizovana“, rekao je Arnaut Srni uoči početka okruglog stola „Dobri susjedi – garant stabilnosti regiona koji su organizovali Centar za demokratiju i Fondacija „Fridrih Ebert“.

Okrugli sto je uvodnim izlaganjem otvorio predsjednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Srbije Dragoljub Mićunović koji je naglasio da je u posljednje vrijeme došlo do veoma velikog pomaka u stvaranju dobrosusjdskih odnosa na zapadnom Balkanu i pozvao sve zemlje i njihove državne i kulturne institucije da tako nastave kako bi što prije ostvarile zajednički cilj – članstvo u EU.

U raspravi su učestvovali ambasador BiH Boriša Arnaut, ambasador Makedonije u Beogradu Ljubiša Greogievski, ambasador Crne Gore Igor Jovović, Danilo Vučetić iz Ministarastva spoljnih poslova Srbije, regionalni koordinator Bels pokreta za zapadni Blakan Aleksandra Knez Milojković, novinar lista „Politika“ Boško Jakšić, Neven Cvetićanin iz Instituta društevnih nauka i drugi.

Regionalna saradnja osnovni je uslov za uspješnu realizaciju strateškog prioriteta svih država zapadnog Balkana – članstva u EU, ocijenjeno je u današnjoj debati Demokratskog političkog foruma.

Ostavi poruku