SHARE

Амбасадор БиХ у Србији Бориша Арнаут изјавио је данас да је “врло жива” политичка активност предсједника Србије Бориса Тадића и предсједавајућег Предсједништва БиХ Хариса Силајџића у вези са Силајџићевом посјетом Србији.

“Траже се термини и сигурно је да ће доћи до те посјете. Само је питање времена када ће то догодити, али она ће бити реализована”, рекао је Арнаут Срни уочи почетка округлог стола “Добри сусједи – гарант стабилности региона који су организовали Центар за демократију и Фондација “Фридрих Еберт”.

Округли сто је уводним излагањем отворио предсједник Одбора за спољне послове Народне скупштине Србије Драгољуб Мићуновић који је нагласио да је у посљедње вријеме дошло до веома великог помака у стварању добросусјдских односа на западном Балкану и позвао све земље и њихове државне и културне институције да тако наставе како би што прије оствариле заједнички циљ – чланство у ЕУ.

У расправи су учествовали амбасадор БиХ Бориша Арнаут, амбасадор Македоније у Београду Љубиша Греогиевски, амбасадор Црне Горе Игор Јововић, Данило Вучетић из Министараства спољних послова Србије, регионални координатор Белс покрета за западни Блакан Александра Кнез Милојковић, новинар листа “Политика” Бошко Јакшић, Невен Цветићанин из Института друштевних наука и други.

Регионална сарадња основни је услов за успјешну реализацију стратешког приоритета свих држава западног Балкана – чланства у ЕУ, оцијењено је у данашњој дебати Демократског политичког форума.

SHARE

Оставите одговор