Бакир Изетбеговић, кандидат СДА за члана Предсједништва БиХ, каже да ће се залагати за пуну примјену Дејтонског споразума у БиХ како би се Бошњаци у Републици Српској осјећали комотно, а исто тако и Срби у Федерацији БиХ.

Изетбеговић је увјерен у тријумф на предстојећим општим изборима у БиХ,   а свој оптимизам темељи на досадашњем политичком дјеловању, али и чињеници да је СДА најјача бошњачка странка у БиХ.

Он каже да ће се залагати за политику компромиса „корак по корак“, наводећи да у БиХ не живе само Бошњаци и да се треба договарати и постизати резултате.

Изетбеговић је за сутрашњи „Фокус“ рекао да предсједника Странке за БиХ Хариса Силајџића поштује као противкандидата, али да нема намјеру да се превише бави њим и да прави кампању против њега.

Одговарајући на питање шта мисли како ће изгледати будући састав Предсједништва БиХ и шта од њега могу да очекују грађани БиХ, Изетбеговић је рекао да за те четири године очекује да се направи стабилна земља, да се проведу уставне реформе, али такве да за њих нису потребни странци.

„Очекујем да БиХ добије суверенитет, који неће изазвати кризе. Очекујем да улогу ОХР преузму домаћи кадрови, да нема криза и да престану приче о подјелама и референдумима, да стабилизујемо економију и кренемо брже ка Европској унији“, додао је Изетбеговић

Ostavi poruku