После сукоба две криминалне групе у Нишу, у коме је убијен један младић, ухапшен Марко Т. и ослобођена малолетна девојка коју је криминалац држао као таоца.

Припадници Жандармерије у Нишу савладали ухапсили су Марка Т. због постојања основане сумње да је извршио неколико тешких кривичних дела – убиство, трговина људима и недозвољено ношење оружја, саопштено је из МУП-а.

У Нишу је синоћ дошло до оружаног сукоба две криминалне групе у тренутку продаје и преузимања дроге, када је, како се наводи, Марко Т. испалио у Влада Н. неколико хитаца, који је од задобијених повреда убрзо преминуо у болници, саопштено је из Бироа МУП-а за сарадњу са медијима.

Након пуцњаве, Марко Т. је побегао са лица места и са собом, као таоца, повео малолетну М.М. коју су чланови криминалне групе довели ради пружања сексуалних услуга, наводи се у саопштењу.

У муњевитој акцији жандармерије осумњичени је убрзо ухапшен у атару села Каменица, а малолетна девојка ослобођена, неповређена.

Марку Т. одређена је мера задржавања до 48 сати и он ће бити спроведен истражном судији Вишег суда у Нишу.

Ухапшени је осумњичен и за напад на службено лице у вршењу службене дужности, неовлашћену производњу и стављање у промет опојних дрога и противправно лишавање слободе.

Ostavi poruku