Posle sukoba dve kriminalne grupe u Nišu, u kome je ubijen jedan mladić, uhapšen Marko T. i oslobođena maloletna devojka koju je kriminalac držao kao taoca.

Pripadnici Žandarmerije u Nišu savladali uhapsili su Marka T. zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio nekoliko teških krivičnih dela – ubistvo, trgovina ljudima i nedozvoljeno nošenje oružja, saopšteno je iz MUP-a.

U Nišu je sinoć došlo do oružanog sukoba dve kriminalne grupe u trenutku prodaje i preuzimanja droge, kada je, kako se navodi, Marko T. ispalio u Vlada N. nekoliko hitaca, koji je od zadobijenih povreda ubrzo preminuo u bolnici, saopšteno je iz Biroa MUP-a za saradnju sa medijima.

Nakon pucnjave, Marko T. je pobegao sa lica mesta i sa sobom, kao taoca, poveo maloletnu M.M. koju su članovi kriminalne grupe doveli radi pružanja seksualnih usluga, navodi se u saopštenju.

U munjevitoj akciji žandarmerije osumnjičeni je ubrzo uhapšen u ataru sela Kamenica, a maloletna devojka oslobođena, nepovređena.

Marku T. određena je mera zadržavanja do 48 sati i on će biti sproveden istražnom sudiji Višeg suda u Nišu.

Uhapšeni je osumnjičen i za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i protivpravno lišavanje slobode.

Ostavi poruku