Насловна Вијести Обама i Медведев у Калифорнији

Обама i Медведев у Калифорнији

0

Руски предсједник Дмитриј Медведев започео је седмодневну турнеју по САД посјетом компанијама у Силиконској долини у америчкој држави Калифорнија, гдје ће се састати са предсједником Бараком Обамом и пословним лидерима.

Аналитичари наводе да се посјета Медведева америчкој „колијевци високе технологије“ огледа у његовим настојањима да смањи зависност Русије од природних ресурса и да у његовој земљи охрабри иновативност и покрене пословни дух.

Руски предсједник жели да привуче америчке инвестиције након што је глобална економска криза погодила економију те земље, откривајући, како наводи Медведев, слабост економском модела овисног од продаје нафте, гаса и метала.

Амерички медији наводе да Медведев не намјерава да се састане и са једним од најсупјешнијих представника руске емиграције и једним од оснивача компаније „Гугл“, Сергејом Брином, али у плану његов сусрет са Ериком Шмитом, извршним директором ове фирме.

Медији ицјењују да је један од разлога то што се Брин често критички освртао на стање у Русији, коју је због корупције називао „Нигеријом под снијегом“ а изражавао је и чуђење што „разбојничка дружина“ под контролом држи свјетске испоруке енергента

НЕМА КОМЕНТАРА

Ostavi poruku

Exit mobile version